Món Esport
Fèlix Sánchez i Sergio Alegre, dos herois catalans al Qatar
  • CA
Fèlix Sánchez, durant la celebració de la selecció del Qatar a la Copa Àsia | ALI HAIDER / EFE

Un tècnic català, Fèlix Sánchez, ha conduït a la selecció del Qatar a la fita més important de la seva història, el títol de Copa d’Àsia que s’ha acabat de disputar aquest dissabte, i que ha conclòs amb una victòria per 1-3 davant del Japó, la gran favorita. Sánchez comptava amb un segon entrenador, Sergio Alegre, nascut a Rubí, i que també ha contribuït a aquest èxit, que situa al Qatar com un equip cada cop més preparat de cara a la fita mundialista que organitzarà el 2022. 

 

Fins el 2006, Fèlix Sánchez va aprendre el llenguatge futbolístic del Barça dirigint equips de l’FCBEscola i les categories inferiors de l’entitat. Sergi Roberto, Marc Muniesa, Gerard Deulofeu o Martín Montoya van ser alguns dels jugadors que van passar per les seves mans fins que aquell any va decidir acceptar la proposta d’Aspire, acadèmia que aleshores dirigia Roberto Olabe (exentrenador de la Reial Societat i de l’Almeria) i fer un canvi vital per complet. Germà del fins fa poc tècnic del femení blaugrana, Fran Sánchez, Fèlix va anar al Qatar decidit a exportar la metodologia blaugrana al gran centre de formació qatarià. 

 

A l’Acadèmia Aspire hi va treballar inicialment com a captador de talent, fins que el 2012 va convertir-se en entrenador de la selecció sub-19 del país asiàtic. No ho tenia fàcil, ja que només disposava d’uns 800 nens qatarians federats nascuts el 1995. Amb aquest equip es va proclamar campió d’Àsia. Poc després va fer-se càrrec de l’equip sub-20, la base de l’actual selecció absoluta que ha aconseguit l’èxit de la Copa Àsia amb una participació impecable: sis victòries, 19 gols a favor i només un en contra, el rebut a la final. 

 

En paral·lel, Sergio Alegre va arribar al Qatar ara fa dos anys. Estava entrenant a la UE Rubí quan va rebre l’oferta per incorporar-se a aquest exòtic projecte futbolístic des d’on ha arribat al màxim nivell competitiu. Abans d’ells dos, el Qatar no havia passat dels quarts de final en aquesta competició. Ara, han escrit el seu nom amb lletres daurades en aquest país. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa