Món Esport
La Federació Espanyola proposa un crèdit de 500 milions d’euros per ajudar el futbol professional

El president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha ofert aquest dimecres la seva ajuda a LaLiga per “buscar finançament” per a aquells clubs professionals que “tinguin problemes” durant aquesta aturada de l’activitat esportiva pel coronavirus a través d’una línia de crèdit preferencial, d’un mínim de 500 milions, i ha anunciat també que per al futbol no professional disposaran d’una subvenció de quatre milions d’euros dels mateixos fons federatius.

“Els clubs de Segona B i Tercera, de Primera, Segona i de Segona B de futbol sala masculí i de les dues primeres categories del futbol sala femení tindran una línia de subvenció de fins a quatre milions d’euros, en funció de la seva massa salarial. És un crèdit que posa l’RFEF a cost zero i de fons propis”, ha indicat Rubiales en una videoconferència amb els mitjans després de reunir-se amb les federacions territorials.

El dirigent ha apuntat que els clubs del futbol femení adherits al Programa Élite li han comunicat que no acudiran a aquesta ajuda perquè “estan bé” amb els diners que ja reben, i ha aprofitat l’ocasió per “oferir diàleg” a LaLiga, els clubs de la qual podrien estar estudiant la possibilitat de realitzar ERTOs per pal·liar les pèrdues.

Ajudes al futbol professional…

En aquest sentit, Rubiales ha advertit que ha estat treballant “amb alguna entitat financera”. “Estic a disposició d’oferir a LaLiga d’asseure’ns per buscar finançament per als clubs que tinguin problemes. Veiem com cada dia es comuniquen per part de LaLiga les dificultats si no s’acaba la temporada a 30 de juny i, en conseqüència, els clubs no rebin el cent per cent dels diners de la televisió”, ha explicat.

Rubiales ha reiterat que és “moment de sumar” i ha xifrat en “almenys 500 milions d’euros” aquesta possible línia de finançament “perquè clubs de Primera o Segona que necessitin ara 15 o 20 els puguin tenir i finançar el seu pagament ajornat en quatre, cinc o sis anys”. “No és moment de retrets sinó de mirar endavant i sortir d’això tots conjuntament”, ha asseverat.

El dirigent ha recalcat que el seu organisme “compleix amb els seus ingressos” amb les Federacions Territorials. “Aquesta és la gran diferència amb el futbol professional, que viu molt i molt dels seus drets de televisió. El que està passant ara provoca que hi hagi una foradada i que els clubs estiguin perdent molts milions d’euros. Però es poden avançar aquests diners i creiem que LaLiga pot treballar en això que hem proposat, en un crèdit sindicat amb els tres o quatre bancs més importants que es podria avalar amb els drets dels clubs. Ho veiem com una solució pràctica a un problema greu dels clubs de Primera i Segona”, ha subratllat.

… i al futbol modest

D’altra banda, respecte al tema dels ERTOs, a Rubiales li preocupa “la legalitat”. “És una qüestió seriosa i confio que es faci amb la màxima precisió perquè no hi hagi problemes. És un tema de la patronal i el sindicat i l’RFEF no té responsabilitat directa, però estem oferint aquesta línia de crèdit a cost zero i crec que això diu molt del compromís d’aquesta Federació encara que li suposi anar més enllà de les seves competències”, ha apuntat.

El president federatiu ha remarcat que els ingressos rebuts per la Supercopa d’Espanya “han permès que el futbol modest pugui respirar tranquil” i que al mateix organisme li ha permès poder treure dels seus “propis ingressos” els quatre milions per disposar aquesta línia de crèdit.Comentaris

  1. Icona del comentari de: un talp a març 25, 2020 | 18:02
    un talp març 25, 2020 | 18:02
    AJUDES AL FUTBÓL PROFESSIONAL!!!!!!!!!!!!! Quins ous més grossos que tenen alguns, i malauradament quin cervell més petit!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa