Món Esport
La Federació Espanyola titlla “d’irrealitzable” el reconeixement internacional de la selecció basca
  • CA

El secretari d’Organització Estratègica i Relacions Internacionals de la Federació Espanyola de Futbol, Jorge Mowinckel, ha avisat que per aconseguir el reconeixement com a federació nacional per part de FIFA i UEFA “és essencial ser un país reconegut per la majoria de la comunitat internacional”, per la qual cosa la petició en aquest sentit de la Federació Basca de Futbol és “una situació irrealitzable”.

“La UEFA i la FIFA no han rebut en cap cas la Federació Basca, ja que les úniques institucions amb les quals tenen relació és amb les federacions nacionals. En l’àmbit tècnic, els estatuts de la UEFA i la FIFA són clars i enumeren una sèrie de qüestions necessàries per ser membre. L’essencial és ser un país reconegut per majoria de la comunitat internacional, per la qual cosa parlem d’una situació irrealitzable”, ha explicat Mowinckel aquest dijous durant l’Assemblea General Extraordinària de l’RFEF, celebrada aquest dijous.

Per la seva part, el secretari general de l’ens federatiu, Andreu Camps, ha explicat com es va assabentar de la petició de l’EFF-EVF. “Aquest dimarts vam saber pels mitjans, i a última hora per correu electrònic, que la Federació Basca havia presentat la documentació per obtenir el reconeixement de la UEFA i la FIFA. Nosaltres entenem que aquest no és el moment per fer manifestacions polítiques i institucionals sobre aquest tema i que l’assumpte ha de sotmetre’s a anàlisi i valoració d’organismes competents federatius que no s’han reunit per tractar-ho”, ha indicat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa