Món Esport
La Federació Catalana de Futbol presenta un ERTO

La Federació Catalana de Futbol ha comunicat aquest divendres que ha presentat davant l’autoritat laboral un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes de força major a partir del pròxim 1 d’abril, davant la proclamació de l’estat d’alarma i les mesures extraordinàries en matèria de salut pública adoptades per la crisi de la Covid-19. “Aquesta sol·licitud s’ha realitzat pel cessament forçós de l’activitat, després de la suspensió de totes les competicions, i en quedar prohibida la pràctica esportiva en camps i pavellons mentre duri aquest episodi”, ha informat l’ens que presideix Joan Soteras.

L’expedient afecta, segons ha comunicat l’FCF, les catorze delegacions i comporta la suspensió del contracte de treball de 169 treballadors de l’estructura federativa, i la reducció de jornada al 25% d’un total de 17 treballadors, “amb la finalitat de mantenir uns serveis mínims d’atenció al públic, que es comunicaran pròximament”. “Addicionalment, s’ha pres la decisió de suspendre tots els pagaments a professionals externs i als proveïdors no essencials fins que es recuperi la situació de normalitat”, ha afegit l’entitat.

Aquestes mesures, de caràcter temporal mentre duri l’estat d’alarma, s’han adoptat “seguint criteris de proporcionalitat i d’igualtat, amb l’únic ànim de garantir la viabilitat de l’entitat i de tots els seus llocs de treball, davant la caiguda d’ingressos derivada de la paràlisi dels campionats oficials”. “Així mateix, l’FCF manifesta la seva voluntat de reprendre l’activitat habitual tan bon punt les autoritats ho permetin i desitja a tots els afiliats que hagin pogut resultar contagiats per la malaltia de la Covid-19 una molt ràpida recuperació”, ha finalitzat el comunicat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa