La Federació Basca rectifica i nega un acord amb el govern espanyol per oficialitzar la selecció

El president de la Federació Basca de Futbol, Luis Mari Elustondo, ha hagut de rectificar després d’assegurar que “hi ha un preacord entre el govern basc i l’espanyol per permetre la participació de les seleccions esportives basques en les competicions internacionals” i que “esperem que en un termini mitjà o llarg puguem ser considerades una selecció més”. Elustondo, que havia pronunciat aquestes declaracions en una entrevista a Radio Euskadi, ha negat les seves paraules poc després a la Cadena COPE davant la repercussió que han tingut.

No hi ha preacord amb el govern espanyol perquè Euskadi participi en tornejos internacionals. M’he expressat malament, ho sento. No som ningú per pactar amb cap govern”, ha aclarit. El que sí que confessat Elustondo, no obstant això, és que en l’actualitat “estem més a prop que mai de l’oficialitat perquè s’han fet coses que abans estaven aturades”. “Cal prendre-s’ho amb calma, tot i que sense deixar d’insistir”, ha reblat. Cal recordar que, el mes de desembre del 2018, la Federació Basca va aprovar, en una assemblea, la realització d’una sol·licitud formal a la FIFA i la UEFA perquè la selecció basca sigui reconeguda oficialment.Més notícies

El sector esportiu exigeix al Govern l’obertura de l’activitat el 23 de novembre

L’executiu es compromet a tenir en compte les peticions, ja que el document de desescalada filtrat a la premsa encara no està tancat

Gerard Esteva: “El Govern està prenent mesures injustes i desproporcionades”

El president de la UFEC carrega contra el pla de desescalada que la Generalitat planteja per un sector esportiu que continua rebent “cops mortals”

Comentaris

    Ramon Novembre 19, 2020 | 13:00
    És impossible que els oficialitzin la selecció basca per una raó: Catalunya.
    Ramon Novembre 19, 2020 | 13:20
    Per als espanyols, oficialitzar una selecció basca seria com arrencar-los un queixal de viu en viu. Perquè ells no són com els danesos, com els anglesos. Ells ja sabem com són. Tanmateix, és quelcom que podrien arribar a suportar-ho si les contingències polítiques els hi obliguessin. Allò que ho fa absolutament impossible és que si obren eixa porta la creuaríem també nosaltres.

Nou comentari