Món Esport
La Federació Basca de Futbol demana integrar-se a la FIFA i la UEFA
  • CA

La Federació Basca de Futbol ha presentat aquest dimarts a la FIFA i a la UEFA la sol·licitud formal d’integració com a Federació membre de ple dret. Representants de l’ens i del govern basc han viatjat a les seus de la FIFA i de la UEFA, a Zuric i Nyon respectivament, per registrar la petició i entregar la documentació jurídica i administrativa necessària.

D’aquesta forma, la Federació Basca de Futbol ha complert el mandat aprovat per pràcticament unanimitat de la seva Assemblea General (44 vots emesos, 43 de favorables i una abstenció) el passat 12 de desembre del 2018. “També complim amb el desig majoritari de la societat basca. Es tracta d’un objectiu legítim i absolutament viable des d’un punt de vista legal, tal com demostra la integració d’altres territoris europeus que no són estats independents i el recorregut històric de les seves seleccions”, ha indicat l’ens en un comunicat.

Així mateix, l’EFF-FVF ha manifestat la seva intenció d’escometre una integració pactada entre les parts i ha notificat la Federació Espanya la seva voluntat d’obrir un període de negociació per acordar els terminis d’aquesta.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa