Món Esport
La Federació Alemanya estudia sancionar els jugadors que van retre homenatge a George Floyd
  • CA

Quatre jugadors de la Bundesliga podrien enfrontar-se a sancions per part de la Federació Alemanya de Futbol (DFB) després de realitzar protestes contra el racisme durant els partits d’aquest cap de setmana passat. Jadon Sancho i Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) i Weston McKennie (Schalke 04) van mostrar missatges demanant justícia per a George Floyd, el ciutadà afroamericà assassinat per la policia estatunidenca, mentre que Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach) va agenollar-se a tall de protesta contra el racisme.

La DFB ha qualificat “d’oberts a la interpretació” aquests gestos i estudiarà possibles sancions als quatre futbolistes. “Cal determinar si els camps de futbol, enmig d’un partit, són el lloc adequat per fer aquestes accions”, ha explicat el vicepresident de la Federació Alemanya, Rainer Koch. “El partit en si ha de romandre lliure de declaracions polítiques o missatges de qualsevol mena. El joc just i competitiu ha de ser el centre d’atenció. Per descomptat, hi ha oportunitats abans i després del compromís per aquest tipus de coses”, ha afegit.

D’altra banda, el president de la DFB, Fritz Keller, ha expressat que compren els gestos dels jugadors i respecta les seves protestes. “No tinc cap dubte que el Comitè de Control tractarà l’assumpte amb prudència i judici”, ha afegit. La FIFA, per últim, ha instat als organitzadors de les lligues a utilitzar “el sentit comú” i tenir en compte “el context” a l’hora de reaccionar a les mostres de condemna del racisme. “L’aplicació de les regles de joc aprovades per l’IFAB queda a càrrec dels organitzadors de les competicions, que han d’utilitzar el sentit comú i tenir en compte el context que envolta els esdeveniments”, ha apuntat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa