Món Esport
L’Eurocopa, ajornada fins al 2021 pel coronavirus

La UEFA fa el pas necessari per alleugerir el calendari de la temporada 2019/20, que s’ha vist completament modificat pel coronavirus. Aquest dimarts, en la reunió que ha mantingut amb membres de les 55 Federacions nacionals que l’integren, membres del Comitè Executiu de l’ECA i representants de les Lligues europees i de la FIFPro per analitzar quina és la resposta del futbol europeu a la pandèmia, el màxim organisme continental ha anunciat que la pròxima edició de l’Eurocopa, que s’havia de disputar entre el 12 de juny i el 12 de juliol del 2020, es disputarà l’estiu del 2021.

“La salut de tots els implicats en el joc és prioritària, així com el fet d’evitar posar una pressió innecessària als serveis públics nacionals implicats en l’organització dels partits. La mesura ajudarà a poder completar totes les competicions nacionals, actualment suspeses a conseqüència de l’emergència del Covid-19”, ha anunciat la UEFA mitjançant un comunicat. “Totes les competicions i tots els partits –inclosos els amistosos– de clubs i de seleccions, i masculins i femenins, han estat suspesos fins a nou avís”, ha afegit l’organisme.

La proposta de l’entitat presidida per Aleksander Čeferin –que ha aplicat la lògica i ha optat per la solució més factible tenint en compte totes les competicions entre clubs ja iniciades que s’han suspès i que necessitaran un espai al calendari per ser acabades tan bon punt se superi la crisi del coronavirus– és que la competició entre seleccions que corona el millor combinat d’Europa es disputi entre l’11 de juny i l’11 de juliol del 2021. Caldrà veure com es compaginen l’Eurocopa i el nou Mundial de Clubs de la FIFA, també previst per a l’estiu del 2021, però de moment la UEFA s’ha decantat per l’opció més viable, la que permetrà a les Lligues europees acabar el curs actual.

Cal recordar que, més enllà dels motius purament esportius, el màxim organisme continental també s’ha vist obligar a prendre les mesures de precaució sanitàries, ja que la pròxima edició de l’Eurocopa es disputarà, en principi, en dotze estadis de dotze ciutats d’Europa. Tenint en compte la situació d’emergència global provocada pel coronavirus, la gran quantitat de viatges que implicarà la cita futbolística suposava un risc massa elevat que no s’ha volgut córrer.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa