Món Esport
Espanya tanca un 2018 per oblidar amb una victòria descafeïnada (1-0)
  • CA
Els jugadors d'Espanya celebren el gol de Brais Méndez contra Bòsnia i Hercegovina.
Els jugadors d’Espanya celebren el gol de Brais Méndez contra Bòsnia i Hercegovina. | EFE

Espanya respon a la depressió que li ha causat el fet de quedar-se fora de la fase final de la UEFA Nations League amb una victòria per la mínima en l’amistós contra Bòsnia i Hercegovina (1-0). Els de Luis Enrique es mostren completament superiors als de Robert Prosinecki, però només el debutant Brais Méndez aconsegueix batre Sehic i donar una alegria als aficionats de La Roja, que aquest diumenge han sumat una nova decepció.

 

Després del decebedor paper en el Mundial de Rússia, la selecció espanyola es va prendre la nova competició de la UEFA per donar un cop de puny sobre la taula i fer una demostració de força. Va començar bé, amb dues victòries en dos partits, però les dues desfetes en els dos darrers compromisos han difuminat el bon inici. Hores després de saber que no jugaria la ‘final four’ de la Nations League, Espanya ha hagut de jugar un amistós a Gran Canària, contra una Bòsnia i Hercegovina que arribava al duel amb bones sensacions.

 

Luis Enrique ha fet moltes rotacions respecte al matx contra Croàcia i el seu equip ha estat molt superior al rival en tot moment. Des del principi fins al final, els jugadors espanyols han assetjat la porteria visitant i només la falta d’efectivitat ha impedit que la recepta contra la depressió fos més agressiva. Morata ha perdonat una ocasió claríssima, Mario Hermoso també n’ha tingut alguna i Asensio ha fet un bon partit i s’ha col·locat el conjunt a les espatlles –contràriament al que, segons el que ell mateix va dir, ha de fer al Madrid– quan tot semblava indicar que ningú desfaria l’empat a zero inicial. Brais Méndez, jugador del Celta que avui ha debutat amb l’absoluta, però, ha estat l’encarregat de veure porteria i traslladar la superioritat al marcador quan faltaven poc més de deu minuts per al final.

 

Espanya veia en el 2018 com un bon any per demostrar que torna a ser gran a Europa i al món i, ben al contrari, ha tornat a encaixar un bany de realitat. Lopetegui va trair Rubiales després d’una prèvia del Mundial notable, Hierro no va estar a l’altura a la Copa del Món i Luis Enrique va començar molt bé però ha patit algunes derrotes que han tret molta força al seu projecte. La Roja té molta feina al davant.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa