El sorteig de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022, celebrat aquest dilluns en la seu de la FIFA a Zuric, Suïssa, ha aparellat la selecció espanyola amb Suècia, Grècia, Geòrgia i Kosovo al Grup B. El conjunt dirigit per Luis Enrique tindrà aquests rivals en una cursa cap a la Copa del Món que es disputarà entre els mesos de març i novembre del 2021.

L’atzar ha provocat un cas molt curiós, i és que Espanya s’haurà d’enfrontar a un país que no reconeix, Kosovo. El govern espanyol, per tant, haurà d’autoritzar visats als futbolistes i el cos tècnic del combinat kosovar perquè el partit es pugui disputar amb normalitat, ja que la FIFA i la UEFA només prohibeixen duels entre països amb conflictes com els d’Armènia-Azerbaidjan, Rússia-Ucraïna o Espanya-Gibraltar.

Els últims mesos, val a dir, la postura del govern espanyol en relació amb Kosovo s’ha suavitzat: el passat mes de maig, Pedro Sánchez es va convertir en el primer president de l’Estat a participar en un fòrum telemàtic amb un mandatari kosovar, Hashim Thaçi. Des de la Moncloa, no obstant això, es va deixar clar que allò no va suposar cap canvi de posició a l’hora de reconèixer Kosovo com a estat independent.Més notícies

Espanya s’enfrontarà a Itàlia a les semifinals de la Nations League

França i Bèlgica es disputaran l’altre lloc de la final

La Supercopa d’Espanya podria no jugar-se a l’Aràbia Saudita

La Federació Espanyola de Futbol es planteja jugar la competició en algun camp estatal davant la impossibilitat que al país asiàtic hi hagi públic als estadis

Comentaris

    Ramon Desembre 07, 2020 | 20:12
    La meitat de les seleccions no són d'estats que existissin fa quatre dies. I mitja dotzena ni tan sols tenen estat. Torno a dir-ho, que els nostres ciutadans del món haurien de repartir-se'ls per anar-hi, fer-los veure que no van bé i sobretot, sobretot, sobretot, que no tornin a Catalunya fins que els hagin convençut.
    Pot ser Desembre 07, 2020 | 20:27
    La vergonya i ridicul davant la comunitat internacional nomes per mantenir l ideari francofeixiste. Nomes te dos opcions o retirarse de la competicio o reconeixer el dret a l autodeterminacio. Al final com sempre tergiversaran el lexic donant mil excuses i aniran humiliats prr dins a jugar a Kosovo.

Nou comentari