Món Esport
Escàndol a Segona: diversos equips emprendran accions legals contra LaLiga
  • CA

Javier Tebas va cometre un error molt greu en l’últim moment de la cursa que li podria costar molt car. LaLiga va adulterar la Segona Divisió espanyola després d’un brot de coronavirus a la plantilla del Fuenlabrada: evidentment, va ajornar el partit del conjunt madrileny contra el Deportivo de la Corunya, però sí que va permetre que la resta de compromisos es disputessin amb normalitat. Tenint en compte que el duel afectat era transcendental en la lluita per l’ascens a la Lliga Santander i també per la salvació, diversos clubs ja han anunciat que emprendran accions legals contra la patronal.

L’equip més afectat per la mesura va ser, sense cap mena de dubte, el Deportivo, que va baixar a Segona B –és el primer campió de Primera que cau a la categoria de bronze– sense jugar. “Denunciarem que l’última jornada ha estat irregular i que s’ha incomplert greument el principi d’igualtat. Arribarem on faci falta, seguirem l’ordre que correspon: Competició, Apel·lació, Tribunal Administratiu de l’Esport i justícia ordinària. Hem estat atropellats”, ha declarat Fernando Vidal, president del club gallec. “Lluitarem fins al final, ens sembla lamentable i vergonyós el que ha passat. S’ha deixat un equip sense poder jugar i el conjunt que té positius i és negligent ha sortit beneficiat. És increïble. No considerem que hàgim baixat, encara estem vius”, ha afegit.

L’altre club que va perdre la categoria en l’última jornada, el Numància, també ha lamentat “la decisió presa per LaLiga, la Federació Espanyola i el CSD” i ha confirmat que prendrà les “mesures oportunes per defensar els drets dels seus abonats”. “Abans del partit contra el Tenerife ja vam enviar un escrit a LaLiga per mostrar la nostra disconformitat amb la disputa del compromís. S’han vulnerat les normes d’igualtat i integritat”, ha finalitzat el comunicat de l’entitat de Sòria. A la part alta de la taula també hi ha hagut protestes. L’Elx, que divendres passat va enfrontar-se amb el Fuenlabrada, també s’ha mostrat molt contrari a una mesura que “ha afectat directament a la integritat de la competició” i ha explicat que va disputar el seu duel davant l’Oviedo “com a mostra de professionalitat, perquè si no ho haguéssim fet, ens hauríem exposat a una sanció esportiva per incompareixença de l’equip”.

“Esportivament, hem parlat al camp. Però és evident que la decisió que s’ha pres no ha estat justa”, ha finalitzat l’equip valencià. El Rayo Vallecano, també en la lluita per tornar a Primera, ha insistit en les mateixes qüestions, ha expressat la seva “profunda indignació davant l’adulteració de la competició que s’ha perpetrat” i ha deixat ben clar que emprendrà accions legals. El Fuenlabrada, per la seva banda, s’ha limitat a informar que ja ha pres les mesures que marca el protocol sanitari i que “totes les persones que han donat positiu en les proves mèdiques no han patit la simptomatologia del virus”.

Què passa amb el play-off d’ascens?

A falta de confirmació oficial per part de LaLiga, les eliminatòries d’ascens a la màxima categoria del futbol espanyol no podran començar aquest dijous tal com estava previst. En principi, diverses informacions periodístiques han assenyalat que la patronal pretén que el Fuenlabrada-Deportivo es disputi el 30 de juliol. En conseqüència, el play-off, tenint en compte que els madrilenys s’hi poden classificar si empaten o guanyen els gallecs, no començarà fins al mes d’agost. El Saragossa (tercer), l’Almeria (quart) i el Girona (cinquè) tenen assegurada la seva participació, mentre que l’Elx (ara per ara sisè) només ho farà si el Fuenlabrada perd contra un Deportivo que no s’hi jugarà absolutament res.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa