Món Esport
Escàndol al futbol belga: macroperació contra partits arreglats i blanqueig de diners
  • CA

Commoció al futbol belga. La Fiscalia Federal de Bèlgica ha informat aquest dimecres que la policia està investigant presumptes partits arreglats, frau i blanqueig de diners per part de pràcticament tots els equips (10/16) de la Primera Divisió de futbol del país, entre els quals hi ha conjunts com el Bruges, l’Anderlecht, l’Standard de Lieja o el Genk. En una operació coordinada per la justícia europea que afecta altres sis països (França, Luxemburg, Xipre, Montenegro, Sèrbia i Macedònia), el cos policial ha efectuat un total de 44 registres a diferents seus dels clubs belgues i tretze a entitats dels altres països esmentats.

 

La fiscalia ha explicat en un comunicat que l’operació va començar el 2017 per un informe de la Unitat de Fraus Esportius en què s’alertaven “possibles transaccions sospitoses” en la màxima categoria del futbol belga. Les transaccions haurien estat realitzades per agents de futbolistes, que haurien ocultat comissions en el traspàs de jugadors, en el salari de jugadors i entrenadors i en altres pagaments. La fiscalia també denuncia una suposada “influència” en els partits de la temporada 2017/18.

 

“La investigació judicial es refereix a activitats en el context d’una organització criminal, blanqueig de diners i corrupció privada”, ha afegit l’organisme en el text publicat. “En el marc d’aquesta operació la policia ha requisat una sèrie de documents i ha efectuat registres a la residència de responsables de clubs, agents, àrbitres, un advocat, una oficina de comptabilitat, un entrenador, periodistes i “eventuals còmplices”, sentencia el comunicat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa