Un error de Luis Suárez als penals deixa fora l’Uruguai (0-0)

Perú estarà a les semifinals de la Copa Amèrica després de resistir els insistents atacs de la selecció 'celeste'

Perú s’ha classificat per a les semifinals de la Copa Amèrica després de derrotar l’Uruguai en els llançaments de penal (0-0). Així, els peruans han protagonitzat la sorpresa més gran del que portem de campionat i han eliminat una de les seleccions favorites i la que més Copes Amèriques té al seu palmarès. Luis Suárez ha estat el protagonista del partit en tots els sentits; ha estat l’home més actiu i perillós de la selecció celeste, i ha buscat el gol de forma insistent durant tot el partit. Però en el moment decisiu no ha estat a l’altura, ja que el davanter blaugrana ha estat l’únic jugador a errar el seu llançament de penal, i ha provocat l’eliminació de la seva selecció.

La selecció d’Uruguai ha estat molt superior durant tot el partit, i ha buscat de forma incessant un gol que mai ha arribat. D’una banda, per la falta d’encert dels jugadors uruguaians de cara a porteria; i de l’altra, per l’aparició del VAR, que en fins a tres ocasions ha anul·lat les dianes del conjunt entrenat per Tabárez. En un partit més físic que tècnic, amb un joc poc fluït, la solidesa defensiva dels uruguaians no ha permès pràcticament cap ocasió de gol als peruans, que s’han limitat a resistir els atacs rivals.

Però finalment, aquesta supremacia en el joc no l’ha aconseguit transformar l’Uruguai en dianes. Luis Suárez, que ha estat el millor de la seva selecció, ho ha intentat de totes les maneres, amb accions individuals i també amb assistències que els seus companys no han estat capaços d’aprofitar. Així, la selecció celeste ha estat incapaç de marcar en els 97 minuts de joc i ha arribat el torn de la ruleta russa: els llançaments des dels 11 metres. Els penals han castigat durament l’Uruguai, i especialment Suárez, que ha estat l’únic jugador que ha errat el seu llançament, i ha provocat l’eliminació de la seva selecció. Així, Perú ha vist recompensada la seva lluita i resistència, i s’enfrontarà a Xile per tenir un lloc a la final de la Copa Amèrica 2019.  

Més informació

Nou comentari