Món Esport
Les entitats esportives patiran les conseqüències del coronavirus fins al 2024
  • CA

Diversos experts internacionals creuen que els efectes econòmics provocats per la pandèmia del coronavirus es perllongaran com a mínim fins al 2024, segons un estudi de World Football Summit i SPSG Consulting. L’informe, anomenat ‘Covid-19: Implicacions en la indústria del futbol’, ha analitzat les fonts d’ingressos, les entitats esportives i regions del món que es veuran més afectades per la crisi, quant de temps tardarà el sector a recuperar-se i quines noves oportunitats de negoci seran més susceptibles de presentar-se.

En aquest sentit, tots els enquestats coincideixen a assenyalar que el fet que la majoria de les grans competicions es puguin disputar a porta tancada reduirà força les pèrdues econòmiques, però no podrà impedir importants caigudes d’ingressos fruits de la impossibilitat de vendre entrades i dur a terme altres activitats comercials com el marxandatge. La investigació assegura també que fins i tot quan la situació sanitària permeti tornar a obrir els recintes esportius, les pèrdues es mantindran per les limitacions en l’aforament i per la inversió necessària per complir els protocols i garantir la seguretat.

Igualment, també es veuran afectats els ingressos per patrocini i publicitat; les empreses podrien cancel·lar alguns dels seus acords per garantir la seva viabilitat econòmica, fet que podria provocar un canvi en l’enfocament dels patrocinis esportius. L’impacte financer serà més llarg a Europa, Amèrica del Sud i els Estats Units i més controlat a l’Àsia, l’Orient Mitjà i el Pacífic. Com a aspecte positiu, els experts valoren la tendència generalitzada de les entitats esportives d’incrementar la seva presència digital i recórrer als eSports per mantenir el vincle amb els seus afeccionats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa