Món Esport
Els tècnis d’Hisenda denuncien un tracte de favor judicial a Cristiano respecte a Messi
  • CA
Cristiano Ronaldo, en la seva arribada a l’Audiència Provincial de Madrid. | EFE

Els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) creuen que la multa dictada contra Cristiano Ronaldo després que aquest es declarés culpable de quatre delictes fiscals peca “d’excés de benevolència” en reduir la quota defraudada. El portuguès. El jugador del Barça i el seu pare van ser condemnats a 21 mesos de presó per defraudar 4,1 milions d’euros; el davanter de la Juventus ha estat condemnat a 23 mesos i 30 dies de presó i a una multa de 18,8 milions d’euros després de defraudar 5,7 milions d’euros a Hisenda entre els quatre delictes fiscals que ha reconegut haver protagonitzat entre 2010 i 2014, dos d’ells greus.

 

Les diferències, certament, són abismals. La sentència que condemna Cristiano i l’assenyala com a “autor criminalment responsable” de quatre delictes contra Hisenda decreta la substitució de penes de presó imposades per una multa de 360.000 euros, fet que provoca la reducció d’entre un 16 i 20% de les quotes defraudades del 2011 al 2013. La del 2014 baixa fins als 568.479 euros, molt inferior a la xifra que denunciava la Fiscalia (8,5 milions). Els tècnics d’Hisenda consideren que, davant un cas tan excepcional de frau fiscal, l’import de les multes no hauria de baixar de l’import mínim que s’exposa en el Codi Penal (i que fins i tot podria haver-se convertit en una quantitat màxima de sis vegades la quota defraudada).

 

A més, els Gestha asseguren que Cristiano s’ha aprofitat del règim d’impatriats (conegut, altrament, com a llei Beckham) i ha obtingut dos privilegis conseqüència d’aquest: va tributar per l’Impost de la Renda de no residents al 24% el 2011 i al 24,75% entre el 2012 i el 2014 –en comptes del tipus marginal de l’IRPF– i va tributar únicament pels ingressos obtinguts o generats a Espanya, i no per les rendes estrangeres com hauria d’haver fet qualsevol resident espanyol. Messi, en canvi, va ser condemnat a tres delictes contra la Hisenda Pública “donat el volum de rendes obtingudes, que estaven gravades en el tram superior de les escales al tipus marginal del 54,26% a Catalunya”.

 

Els tècnics del Ministeri d’Hisenda, doncs, consideren que “la defraudació de Critiano Ronaldo és molt més greu que la de Messi perquè la quantitat defraudada pel portuguès triplica la que va defraudar Messi” però, en canvi, “no s’han condemnat els cooperadors necessaris en els delictes comesos pel portuguès, quan al pare de l’argentí sí que ho van fer”. I això que “els tres darrers delictes de Cristiano han estat titllats de greus, mentre que els del jugador del Barça no”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa