Els equips rebutgen el revolucionari Mundial de Clubs que vol implantar la FIFA

A més, Andrea Agnelli, president de l'ECA, reconeix que l'Assemblea General ha acordat l'inici "de converses per reformar la màxima competició europea, la Champions League" a partir del 2024

Andrea Agnelli, president de l'ECA.

Andrea Agnelli, president de l’ECA. | @ECAEurope

L’Associació de Clubs Europeus (ECA) ha aprofitat la seva 26ª Assemblea General, celebrada a Amsterdam, per mostrar el seu rebuig cap al nou i revolucionari Mundial de Clubs que el Consell General de la FIFA va aprovar el passat 15 de març. “El Mundial de Clubs de 24 equips és un projecte insostenible i ara com ara no hi volem participar, encara que estem oberts a una modificació del format. Tots volem una renovació del Mundial de Clubs, però hem d’arribar a un acord i alleugerar el calendari dels futbolistes”, ha declarat el president de l’organisme europeu, Andrea Agnelli.

 

El també president de la Juventus de Torí ha assegurat que els millors equips d’Europa consideren que el nou Mundial de Clubs aprovat per la FIFA “no és satisfactori”. “Són els clubs, i no la FIFA, qui fa les inversions a llarg termini en infraestructures. Ens proposen una competició que podria tenir sentit a escala global, però com es presenta ara no ho tenim gens clar. Hi estem en contra per la saturació del calendari, per ser un torneig que fa competència a la Champions i per la intromissió de la FIFA en el futbol de clubs. Des que ho van aprovar a Miami fa dues setmanes no han parat de trucar l’ECA”, ha seguit explicant Agnelli, que també ha reconegut que “hi ha converses en marxa per arribar a un acord”.

 

“Es necessiten més detalls abans de comprometre’s amb un projecte. Encara no està determinat ni com s’hi classificaran els equips. El futbol és un negoci i, per tant, hem de tenir una visió completa de l’assumpte“, ha sentenciat el president de l’ECA, en l’Assemblea General de la qual hi han participat 232 clubs, entre ells Barça –representat per Josep Maria Bartomeu (president), Òscar Grau (CEO), Albert Soler (director d’esports professionals) i Wouter Lambrecht (advocat encarregat de les relacions amb l’ECA, la UEFA i la FIFA)–, Madrid, Atlètic de Madrid, Sevilla, València, Athletic, Reial Societat, Vila-real i Màlaga.

 

Una nova Champions per al 2024

 

D’altra banda, l’Assemblea General de l’ECA també ha acordat l’inici “de converses per reformar la màxima competició europea, la Champions League”. “Hem iniciat el procés per desenvolupar una visió per al futur de les competicions de clubs de la UEFA després del 2024. Aquest és el començament d’un viatge que veurà un major i profund compromís amb totes les parts interessades abans d’arribar a qualsevol decisió formal”, ha començat analitzant al respecte Agnelli, que no ha donat cap detall del torneig que s’implantaria d’aquí a cinc anys i que, a més, ha negat el fet que s’estigui plantejant la possibilitat de jugar aquest en horari de cap de setmana.

 

“En la reunió de dimarts passat a Nyon entre membres de la UEFA i l’ECA no van ser utilitzades les paraules ‘cap de setmana’. No entenc quin és l’origen d’aquesta informació”, ha explicat abans de sentenciar que “la prioritat és mantenir una competició que permeti una participació oberta per a tothom i asseguri un creixement saludable del sistema europeu”.

Nou comentari