Món Esport
El Mundial 2026 es disputarà als Estats Units, Mèxic i Canadà
  • CA

El Mundial 2026 se celebrarà al continent centre i nord-americà. La candidatura dels Estats Units, Mèxic i Canadà s’ha imposat a la del Marroc en la votació realitzada al 68è Congrés de la FIFA, a Moscou, dos dies abans de l’inici del Mundial de Rússia.

La candidatura del triumvirat americà ha vençut clarament en la votació (134-65), inclosa com a tretzè punt de l’ordre del dia d’un congrés presidit per Gianni Infantino i en el qual no hi ha participat el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, desplaçat a Krasnodar per apagar l’incendi provocat per la contractació de Julen Lopetegui com entrenador del Reial Madrid.

 

Després del Mundial de Rússia d’aquest any i del debut als països àrabs previst pel 2022, en la Copa del Món que se celebrarà a l’emirat del Golf Pèrsic, Qatar, el trofeu més prestigiós del futbol internacional es desplaçarà, de nou, al continent americà d’aquí a vuit anys. Cal recordar que Mèxic ja va allotjar els Mundials del 1970 i el 1986, mentre que els Estats Units ho feu per primera vegada el 1994. Per al Canadà, aquest Mundial del 2026 significarà el seu debut com anfitriona.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa