El Brasil manté el malefici dels vuitens de Mèxic (2-0)

Amb una versió més sòlida que brillant, el Brasil ha derrotat a Mèxic (2-0) en un partit on els de Tite han anat de menys a més i han pogut acabar golejant. La cinc cops campiona del món ha tardat en generar perill, però un cop ho ha fet, no ha donat alternativa a una de les revelacions del torneig. Neymar, que segueix guanyant ritme en la competició, i Firmino, al tram final, han anotat els gols que condueixen al Brasil als quarts de final. Els brasilers segueixen a pas ferm, evitant le sorpreses i reafirmant la seva candidatura. El seu rival sortirà del vencedor del Bèlgica-Japó. Mèxic, en canvi, manté el malefici dels vuitens de final: aquest serà el setè Mundial seguit en caure en aquesta ronda.

El partit ha començat amb un ritme força alt i alternatives constants. Mèxic ha sortit disposat a no recular i a plantar cara a un Brasil que, durant el tram inicial, ha viscut sotmès a la voluntat dels mexicans. El conjunt de Juan Carlos Osorio ha recuperat la bona imatge mostrada contra Alemanya i Corea i ha tornat a ser l’equip dinàmic en atac i vertiginós en les transicions. Sense recular, ha arribat en nombroses ocasions a la zona defensiva d’un Brasil que patia cada contracop. La prudència dels de Tite quedava evident en decisions com ara que Thiago Silva no pujava a rematar pràcticament cap falta ni córner, un senyal de respecte a la velocitat rival. Els mexicans amenaçaven amb les transicions, però també amb atacs en estàtic.

Durant prop de 20 minuts, Mèxic ha dominat els temps del partit. Només li ha faltat trobar algunr emat clar entre pals, on Alisson Becker no ha patit en excés. Més feina ha tingut Ochoa, que al minut 24 ha tret una gran mà esquerre per salvar un xut de Neymar, que s’havia desfet amb un gran retall d’Edson Álvarez. De cop, el Brasil ha començat a generar ocasions i, amb elles, ha trobat la pilota i, alhora, la por dels mexicans. Coutinho ha estat el segon en avisar amb una rematada massa alta. Poc després ha estat el torn de Gabriel Jesus, que novament ha topat amb Ochoa. Els de Tito s’han anat animant a partir de les ocasions, la darrera, una falta massa elevada de Neymar. La millor notícia per Mèxic, que ha finalitzat el primer temps patint, arribar al descans sense encaixar cap gol.

L’alegria, però, no ha durat gaire més enllà del descans pels mexicans. A l’inici de la represa, Neymar s’ha llençat a la gespa per rematar a l’àrea petita una centrada rasa de Willian des de l’esquerra que servia per obrir el marcador. El gol feia justícia als intents dels brasilers, més persistents. Pocs minuts després, Paulinho ha tingut l’ocasió de doblar l’avantatge, però el seu xut, des del punt de penal, ha sortit massa centrat, fàcil per un Ochoa que l’ha refusat sense problemes. El porter mexicà ha tingut feina poc després amb un intent creuat de Willian, que també l’ha exigit.

Fins el minut 60, Mèxic no ha reaccionat, i quan ho ha fet, amb contraatacs massa precipitats, no ha trobat prou encert. No tenien altra alternativa els d’Osorio, que necessitaven posar de nou una marxa més per contrarestar l’empenta d’un Brasil cada cop més crescut i animat. Lluny de patir, els brasilers han seguit generant força ocasions. Mèxic, en canvi, ha anat de més a menys, desapareixent al llarg d’un partit on ha patit el desgast físic del primer temps i no ha pogut amb la solidesa defensiva dels de Tite. Al tram final, Firmino ha finalitzat a plaer una passada de la mort de Neymar, establint el 2-0 final. El resultat ha acabat sent curt pels esforços d’uns i altres.