Món Esport
Diversos clubs rebutgen els tests de coronavirus de la Lliga

Aquest dimarts, Luis Rubiales va carregar contra Javier Tebas per haver ofert a tots els clubs de Primera Divisió proves per a la detecció del Covid-19. El president de la Federació Espanyola no és l’únic que està en contra d’aquesta mesura de LaLiga, sinó que diversos clubs ja han exterioritzat públicament que han rebutjat els tests perquè hi ha altres col·lectius que els necessiten més. El Valladolid, l’Eibar i l’Osasuna han aplicat la lògica i com que cap dels seus futbolistes presenta símptomes, no han dut a terme les proves.

David Espinar, director del gabinet de presidència del Valladolid, ha assegurat als mitjans del club val·lisoletà que “cap jugador presenta símptomes i creiem que hi ha col·lectius molt menys beneficiats i amb més necessitats”. “Són ells els que han de tenir la prioritat. Nosaltres no hem realitzat les proves per criteri mèdic i criteri social”, ha afegit el representant de l’entitat de Castella i Lleó. Per la seva banda, Fran Canal, director general de l’Osasuna, ha opinat que “com que no sabem quan tornarà la competició, els futbolistes som ciutadans normals i corrents i no hem de tenir cap mena de privilegi”.

“Val més sotmetre a les proves qualsevol persona que tingui símptomes i estigui en perill”, ha sentenciat Canal. L’últim club a manifestar-se públicament al respecte ha estat l’Eibar, que ha donat els tests del coronavirus de la Lliga a l’Osakidetza, el servei públic de salut basc. Segons ha informat la Cadena COPE, la plantilla del Barça no ha passat les proves del Covid-19, ja que cap futbolista ni membre de l’equip tècnic té símptomes. No els han obligat i, de moment, no veuen necessari sotmetre’s als tests.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa