Món Esport
Desapareix el mític Pro Evolution Soccer
  • CA

El novembre del 2001 l’empresa desenvolupadora de videojocs Konami treia a la llum el Pro Evolution Soccer (PES), un joc de futbol que va irrompre al mercat amb la dura tasca de lluitar contra el FIFA, que dominava el sector des del 1994. La diversió de l’estil arcade del PES va fascinar gran part dels consumidors i, durant la generació de la PlayStation 2 i la Xbox, el joc japonès es va imposar al FIFA, que buscava ser molt més realista i la tecnologia de l’època no ho permetia.

Tanmateix, amb l’arribada de la generació de la PlayStation 3 i la Xbox 360 i la popularització del joc multijugador en línia, el FIFA va recuperar tot el terreny perdut i va començar a guanyar la partida de forma clara. El PES es va anar veient antiquat i en la pròxima generació de videoconsoles, la que al dia d’avui està arribant al seu final, el joc de Konami ha quedat relegat a un clar segon terme.

És per això que Seitaro Kimura, el productor de la saga, ha revelat al mitjà especialitzat en videojocs IGN que el Pro Evolution Soccer d’enguany ha estat el darrer. El joc mor i desapareix, però reneix sota un concepte totalment diferent. Serà un videojoc en línia, que es podrà descarregar de forma gratuïta i serà free-to-play, com podrien ser els famosos Fortnite o League of Legends.

El nou nom d’aquest videojoc serà eFootball i deixarà d’intentar lluitar de tu a tu contra el FIFA per buscar un altre mercat. L’objectiu de Kimura és que aquest joc pugui trobar una nova escletxa de mercat pel fet que la seva descàrrega sigui gratuïta i no s’hagin de pagar els 60 o 70 euros de llançament. Cal recordar que el PES era el videojoc oficial del Futbol Club Barcelona i caldrà veure si l’eFootball ho continua sent.



Més notícies
Brisbane, seu dels Jocs Olímpics del 2032 | COI
El COI anuncia la seu dels Jocs Olímpics del 2032 de forma inesperada
Notícia: El COI anuncia la seu dels Jocs Olímpics del 2032 de forma inesperada
Comparteix
La ciutat australiana de Brisbane ha estat l'única candidata
Gerard Esteva, president de la UFEC | UFEC
Gerard Esteva: “Ada Colau ha posat més entrebancs que facilitats pels Jocs d’Hivern”
Notícia: Gerard Esteva: “Ada Colau ha posat més entrebancs que facilitats pels Jocs d’Hivern”
Comparteix
El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya atén El Món per parlar de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa