Món Esport
Deco: “Quan jo vaig arribar al Barça, un doblet era un regal; ara sembla que no és res”
  • CA

El renaixement del Barça no s’entén sense Ronaldinho. El brasiler va canviar la història del conjunt blaugrana dotant-lo d’un caràcter guanyador que feia anys que el Camp Nou no presenciava. El ’10’ va tornar a fer somriure un club necessitat d’alegries, però no ho podria haver fet sol. Deco també va ser un actor fonamental en un ressorgiment que va acabar amb la mediocritat a Barcelona i va dibuixar l’inici de l’equip que, de moment, pot presumir de ser un dels millors de la història.

 

Als seus 41, l’exfutbolista portuguès, actual ambaixador de Nissan, un dels patrocinadors de la Champions League, analitza l’actualitat del Barça en una entrevista a Mundo Deportivo. Entre les seves declaracions més importants, Deco ha dit la seva sobre el mal rendiment dels últims tres anys del conjunt blaugrana en la màxima competició internacional entre clubs. “Al Barça li està costant acompanyar Leo Messi en la seva plenitud. Van marxar Xavi i Neymar, Iniesta va perdre forma física i altres posicions no es van reforçar bé. No obstant això, si el Madrid no hagués guanyat tres Copes d’Europa seguides, no estaríem parlant d’això perquè el Barça va ser campió de Lliga i Copa. Quan jo vaig arribar aquí, un doblet era un regal i ara ja sembla que no és res. Aquest grup de jugadors té les expectatives molt altes”, ha opinat en relació a l’assumpte.

 

“Només qui no sap de futbol podia creure que el Madrid no trobaria a faltar Cristiano”

 

Tot i això, Deco creu que els favorits per aixecar l’orelluda al Wanda Metropolitano són el Barça i la Juventus, “els equips que tenen Messi i Cristiano”. Segons el portuguès, els de Valverde són candidats “perquè tenen més o menys el mateix equip que el curs passat i Arthur s’està imposant per solucionar la baixa d’Andrés Iniesta“, tot i que amb el migcampista brasiler demana paciència: “Mai m’han agradat les comparacions. Xavi és Xavi i Arthur és Arthur. Ell està aportant el que el Barça necessitava, però és molt jove i el seu èxit dependrà de molts factors. S’ha d’anar a poc a poc, en Xavi mateix va patir molt. Al principi, no se’l valorava, ni a ell ni a Iniesta. Arthur sap que ha de seguir fent el seu camí sense pressa. Ell ho sap“.

 

L’exfutbolista creu que al Reial Madrid també se l’ha de tenir en compte, tot i que la marxa de Cristiano l’ha debilitat molt. “Només qui no sap de futbol podia creure que el Madrid no el trobaria a faltar. És el més normal del món tenint en compte els gols que marca i el que representa, ell sempre se surt a la Champions i és el millor jugador de la història de l’entitat madrilenya”, ha valorat en relació al fitxatge del seu compatriota per la Juventus abans de sentenciar que ell i Messi són els millors amb diferència: “Messi és el jugador que maneja el joc del Barça. Fa un futbol espectacular. Segueix amb ganes i jo el veig feliç amb la seva família i els seus fills. Per a mi, el més difícil és imaginar un jugador que estigui deu anys a aquest nivell. Maradona i Ronaldo eren molt bons, però això de Messi i Cristiano és una altra cosa…“.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa