Món Esport
De Ligt, ferm candidat a la Pilota d’Or dels joves
  • CA
De Ligt, en una roda de premsa de la selecció holandesa.
De Ligt, en una roda de premsa de la selecció holandesa. | EFE

Matthijs de Ligt no para de créixer. El central holandès ha aprofitat l’aparador que li ha ofert l’aturada de seleccions per tornar a demostrar que, tot i que només té 19 anys, ja és un futbolista que pot jugar a l’elit del futbol europeu. El defensa de l’Ajax, que és un dels principals candidats a reforçar la línia defensiva del Barça, ha estat distingit com a un dels cinc finalistes al Golden Boy, el premi que lliura el diari italià Tuttosport al millor futbolista europeu menor de 21 anys.

 

Pas a pas. De Ligt toca de peus a terra i veu que, de moment, ell no està preparat per lluitar per la Pilota d’Or, però sí que ho pot fer pel guardó que s’entrega a la jove promesa més destacada. Justin Kluiver (Roma), Patrick Cutrone (Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) i Vinícius Júnior (Reial Madrid) són els altres esportistes que opten al Golden Boy, el guanyador del qual l’escollirà un jurat format per 30 periodistes internacionals i es donarà a conèixer el pròxim 17 de desembre.

 

Encara que hi ha hagut algunes excepcions com la de Renato Sanches (2016) o Mario Balotelli (2010), el guanyador del Golden Boy acostuma a tenir una carrera exitosa. Els casos de Wayne Rooney (2004), Leo Messi (2005), Sergio Agüero (2007) i Paul Pogba (2013), entre d’altres, són uns clars exemples. Si De Ligt s’emporta el guardó, serà el primer defensa i el segon holandès a fer-ho (de fet, el seu compatriota Rafael van der Vaart va ser el primer de guanyar-lo, l’any 2003).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa