Món Esport
El CSD, la Lliga i la Federació Espanyola pacten el retorn sense data del futbol

El Consejo Superio de Deportes (CSD), la Lliga i la Federació Espanyola de Futbol han pactat el retorn als entrenaments del futbol professional supeditat a l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i a les decisions que adopti el ministeri de Sanitat al respecte, segons ha informat aquest dilluns l’organisme de l’Estat espanyol a través d’un dilluns. El retorn als entrenaments es produirà “sempre que les circumstàncies sanitàries ho permetin” i “seguint estrictes protocols de salut” per protegir els jugadors d’un possible contagi pel coronavirus.

A més, després de la trobada de més de vuit hores que es va produir el passat dissabte al Palau de Viana de Còrdova, seu del ministeri d’Assumptes Exteriors, UE i Cooperació, Irene Lozano (presidenta del CSD), Javier Tebas (president de la Lliga) i Luis Rubiales (president de l’RFEF) també es van comprometre a dedicar part dels recursos que generin els drets audiovisuals del futbol a ajudar la resta d’esports federats, olímpics i paralímpics, els sectors més vulnerables. En aquest sentit, van subscriure un compromís per crear un fons de contingència de 10 milions d’euros al qual convidaran a participar altres entitats com l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE).

Després de les converses, Lozano, Tebas i Rubiales van acordar redactar un codi de conducta del futbol aplicable a tots els seus directius, gestors i agents que pugui servir com a referència per altres esports professionals i per “enfortir un diàleg honest i sincer” i “facilitar les bones relacions entre les diverses institucions del futbol”. En aquest context, cobra especial importància la candidatura ibèrica per albergar el Mundial de futbol del 2030, esdeveniment al qual el govern espanyol “donarà tot el seu suport tenint en compte que el futbol és imprescindible per a les possibilitats del país”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa