Món Esport
El CSD autoritza els partits de Primera i Segona dels dilluns i els divendres
  • CA

El Consell Superior d’Esports ha dictaminat aquest divendres una resolució per la qual ha autoritzat LaLiga a programar partits de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank, les dues màximes categories del futbol estatal, els divendres i els dilluns, encara que en el segon cas amb diversos condicionants. D’aquesta manera, l’organisme ha intentat posar punt final al conflicte entre la patronal i la Federació Espanyola de Futbol.

En la resolució, signada per Irene Lozano, presidenta del CSD, s’autoritza “la celebració de partits els divendres corresponents a la respectiva jornada del calendari oficial”, mentre que la franja dels dilluns tindrà diversos condicionats: es podran programar fins a un màxim de 20 jornades per temporada, descomptats els festius, i només es podrà disputar un compromís per setmana.

L’ús del dilluns “s’orientarà principalment a la reprogramació o recuperació de jornades completes o partits eventualment ajornats o suspesos per motius sanitaris relacionats amb la pandèmia del coronavirus o altres circumstàncies”. L’última condició per a la LaLiga és que “sempre haurà de tenir en compte el principi d’equivalència entre clubs i el calendari de partits oficials internacionals dels equips de Primera”.

D’altra banda, el CSD també ha dictaminat que “s’ha de fixar una franja horària, delimitada i reservada, fins a les 14.00 hores dels dissabtes i els diumenges, per a la celebració” dels parits de la Primera Iberdrola femenina i de la resta de categories de futbol federat no professional, fet que obligarà Javier Tebas a renunciar als partits de Primera i Segona de dissabte a les 13.00 hores i de diumenge a les 12.00 hores.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa