Mal partit del Madrid i nova ensopegada (1-1)

El Madrid de Zidane no gira rodó. Els blancs ja han disputat nou partits d’aquesta Lliga i s’han deixat fins a deu punts. Aquest cop han empatat contra el Vila-real a l’Estadi de la Ceràmica, el segon classificat provisional de la competició, en un duel que ha estat completament dominat pels de Castelló, però que ha comptat amb molt poques ocasions de gol. Un gol molt matiner de Mariano ha marcat la dinàmica del partit, que s’ha basat en el control de la possessió dels d’Unai Emery i la defensa sostigunda del resultat dels de Zinédine Zidane. Al final, un penal clar ha posat l’empat, just, al marcador (1-1).

La primera meitat s’ha caracteritzat per l’absència pràcticament total d’ocasions de gol. De fet, el Madrid s’ha avançat molt d’hora, al segon minut de partit, i no s’ha tornat a apropar a la porteria de Sergio Asenjo. El gol, com ja és habitual, ha estat envoltat de polèmica. Lucas Vázquez estava en clar fora de joc, però Hernández Hernández ha considerat que no ha intervingut a la jugada. La diana ha estat obra, sorprenentment, del català Mariano Díaz, després d’una bona assistència de Carvajal, que tornava de lesió. El Vila-real ha dominat tota la primera part, però no ha ni inquietat Thibaut Courtois.

A la represa, la tònica ha estat exactament la mateixa. Control dels de Castelló, però poques ocasions. Tot plegat ha canviat però quan Unai Emery ha sacsejat la banqueta. Ha fet entrar jugadors ràpids i ofensius i el Vila-real ha fet el pas endavant que necessitava. Després d’algunes bones arribades sense encert, Courtois s’ha equivocat en una sortida i ha comès un penal clar sobre Chukwueze, que havia entrat substituït. Gerard Moreno l’ha transformat amb un xut intel·ligent, en el qual ha esperat prou per batre el porter belga amb un xut poc arriscat.

A partir d’aquest punt el partit ha canviat completament. Ambdós equips s’han llançat descaradament per la victòria i tota l’apatia que ha caracteritzat el duel durant els 75 minuts que havien transcorregut ha desaparegut totalment. Gerard Moreno ha liderat els atacs groguets, mentre que Modric ha fet el mateix amb els blancs. Tot i això, la mateixa manca d’encert que ha determinat tot l’enfrontament ha continuat apareixent i els porters no s’han hagut ni d’esforçar per contenir els atacs dels rivals.

Un calendari complicat

Si els blancs van arribar a l’aturada de seleccions amb molts dubtes després de la derrota a Mestalla, aquest empat contra el Vila-real ha acabat de confirmar les males sensacions. Són notícies molt dolentes per al conjunt de Zidane, que tindrà un dels duels més importants de la temporada el pròxim dimecres 25 de novembre contra l’Inter de Milà al Giuseppe Meazza. A més, entre els duels de Champions els merengues també s’hauran d’enfrontar al Sevilla i a l’Atlètic de Madrid. Venen setmanes molt difícils per a una Madrid que, ara per ara, no sembla tenir eines per poder-les afrontar amb garanties.