El City acabarà l’any tercer (2-0)

El Manchester City tanca el 2019 amb una victòria a casa davant del Sheffield United (2-0), però el Liverpool no afluixa i el lideratge continua molt lluny dels de Pep Guardiola. A més, la primera part dels citizens ha estat més aviat fluixa i les sensacions de l’equip no convencen l’afició. Els dos gols del partit han arribat a la segona meitat, obra de Sergio Agüero i de Kevin De BruyneLa Premier League sembla que comença a ser una autèntica utopia per l’equip de Manchester. Els de Guadiola són tercers, a un punt del Leicester i a 14 del Liverpool, que compta amb un partit menys.

Des de l’inici del partit el City ha tingut el control de la pilota. Han tocat, han seguit tocant i han tocat encara més per no aconseguir res de res. De fet, les accions de perill arribaven més aviat per part del Sheffield. Lys Mousset, davanter francès dels visitants, ha estat un autèntic mal de cap per la defensa local i cada pilota que tocava suposava perill. És més, a la mitja hora de partit el mateix Mousset ha estat capaç de superar Claudio Bravo però el gol no ha pogut pujar al marcador perquè el VAR ha dictaminat fora de joc

En la represa, les ordres de Guardiola han millorat molt el joc local. El City ha continuat dominant la pilota però ho han combinat amb passades verticals que portaven molta més intenció que a la primera part. La qualitat dels citizens els ha permès trobar el camí del gol als 15 minuts de la segona meitat, quan Agüero ha estat capaç de perforar la porteria del Sheffield. L’acció ha estat molt polèmica perquè una passada entre jugadors visitants ha tocat les cames de l’àrbitre i això ha permès que el City pogués recuperar per acabar marcant. El segon gol però, no ha admès cap discussió. De Bruyne ha culminat una gran acció individual on la seva velocitat ha deixat tothom perplex fins que ha entrat a l’àrea rival i ha definit amb molta classe. Tot i els dos gols, el Sheffield no s’ha rendit en cap moment. Mousset ha continuat lluitant i intentant-ho com un corcó i Billy Sharp ha estat a punt de marcar als últims minuts del partit per maquillar el resultat.