Morales es disfressa de superheroi blaugrana (1-0)

Diuen que per Carnaval, tot s’hi val, i el Llevant ha vist com podia sorprendre el, fins al moment, líder de la Lliga a l’estadi Ciutat de València (1-0). Un solitari gol de José Luis Morales -un autèntic golàs- ha estat suficient per ensorrar els blancs, que sumen a aquesta derrota l’eliminació a Copa davant la Reial Societat i l’empat davant el Celta del cap de setmana anterior a la Lliga. Els blaugrana valencians han fet un regal als blaugrana catalans i permeten que el Barça arribi al Santiago Bernabéu al capdavant de la classificació, dos punts per sobre del Reial Madrid.

El Madrid ha semblat haver après la lliçó del Celta del darrer partit i ha sortit al terreny de joc amb la intenció de donar el duel per finalitzat des de bon començament. Accions clares de Hazard, Benzema, Modric… tots ells s’han trobat amb el mur del porter que més aturades fa de la Lliga, Aitor Fernández. Des de l’inici fins al final, el defensor de la porteria del Llevant ha signat un partit excels, com està fent durant tota la temporada. Concretament al minut 39, Aitor ha refusat un xut potentíssim de Modric que hauria suposat el primer del partit.

El Llevant ha salvat els mobles durant els primers 45 minuts de joc i el Madrid se n’ha ressentit. Els dubtes han començat a aparèixer entre els jugadors blancs, que han notat el pes de la derrota a la Copa davant la Reial Societat i l’empat contra el Celta i les cames els han començat a tremolar. Això s’ha fet evident al minut 52, quan Hazard ho ha fet tot bé per plantar-se sol davant d’Aitor, però el seu xut ha estat completament defectuós i ha impactat contra el cos del porter del Llevant. Poca estona més tard el belga ha confirmat la seva tragèdia i s’ha retirat lesionat del terreny de joc.

Els blancs han anat perdent les forces i els valencians han començat a creure en ells mateixos. A poc a poc s’han apropat a la porteria de Courtois i Roger, el màxim golejador dels granota, ha estat molt egoista i no ha passat la pilota a Bardhi quan estava completament desmarcat. Tot i això, l’alegria al Ciutat de València ha arribat al moment menys esperat. Morales, l’estrella del Llevant que està fent una temporada molt per sota de les seves capacitats, ha entrat a l’àrea per la banda esquerra i ha marcat un gol totalment inversemblant, sense angle, superant Courtois amb un xut potentíssim.

El més greu pels merengues és que no han estat capaços de reaccionar al gol del Llevant, quan tenien més de 15 minuts per fer-ho. Després de la diana de Morales, els valencians encara han generat alguna ocasió més de perill i no hi ha hagut cap oportunitat clara de gol pels blancs. El Madrid està en una situació crítica i encaren de la pitjor manera possible una setmana increïblement complicada. Els de Zidane rebran el Manchester City de Pep Guardiola, amb ganes de reivindicar-se, a la Champions League, i el Barça a la Lliga. Els merengues van cridar victòria massa d’hora i ara tot se’ls presenta molt negre.