El Madrid torna a naufragar i ha de celebrar un empat contra el Gladbach (2-2)

Nova ensopegada del Reial Madrid a la Champions. Els blancs s’han complicat la vida per classificar-se per als vuitens de final de la competició europea després d’haver punxat per segona vegada consecutiva a la fase de grups. Aquest cop, ha estat un empat davant el Borussia Mönchengladbach (2-2), un rival que, com el Xakhtar de Donetsk, a priori, és molt inferior als blancs. El partit contra els alemanys no ha estat tan vergonyós com el que van disputar amb els ucraïnesos però, en qualsevol cas, les mancances dels merengues han tornat a sortir a la llum, especialment la manca d’efectivitat.

A diferència del partit contra el Xakhtar, Zinédine Zidane no ha fet cap invent a l’onze i ha apostat pels titulars indiscutibles, amb alguna excepció poc destacable. Les arribades dels blancs han estat constants des de bon començament, però la incapacitat per rematar a porteria ha permès al Gladbach avançar-se al marcador. Marcus Thuram, fill de Lilian Thuram, llegenda del futbol mundial i exjugador del Barça, ha obert la llauna quan faltaven pocs minuts per al descans aprofitant una errada defensiva dels merengues.

El Madrid ha sortit amb força a la segona meitat i Asensio ha enviat una pilota al travesser, però el Gladbach ha reaccionat. El mateix Marcus Thuram ha aprofitat un refús de Courtois a l’interior de l’àrea per marcar a plaer. El partit s’ha mantingut amb el marcador de 2-0 favorable als alemanys fins als darrers minuts. Ha estat aleshores quan els blancs han fet relluir el seu cèlebre pundonor -“amor propi” en català- i han forçat l’empat. Primer Benzema i després Casemiro han tret profit del nerviosisme dels alemanys i han igualat el marcador.

Tanmateix, això no deixa de ser un fracàs absolut per als merengues. Només sumen un punt de sis possibles a la fase de grups de la Champions i ja han jugat contra els dos rivals que, en principi, són els més assequibles. Ara hauran d’enfrontar-se per partida doble a l’Inter de Milà, un equip amb molt millor plantilla que el Gladbach o el Xakhtar, i, si no són capaços de sumar un mínim d’uns quatre punts, ho tindran realment pelut per arribar als vuitens de final.