Tres punts al sac sense Stuani (2-0)

Si als aficionats del Girona els haguessin dit ara fa un mes i mig, quan eren fora de la zona de play-off, que ara estarien a tres punts de l’ascens directe i a set del líder, ho haurien signat amb els ulls clucs. Doncs això és el que ha passat. L’equip blanc-i-vermell ha encadenat una ratxa de bons resultats per establir-se, amb comoditat, al play-off per tornar a Primera Divisió i lluitar per continuar ascendint més llocs a la classificació. La gran estrella del Girona, l’uruguaià Cristian Stuani, ha hagut de ser baixa davant la Ponferradina a Montilivi per acumulació de targetes grogues, però els catalans no han notat la seva absència i s’han imposat als castellans en joc i en el marcador (2-0).

El partit ha començat de la millor manera possible. Brandon, encarregat de complir el paper de golejador d’Stuani, no ha desaprofitat una errada defensiva de la Ponferradina i, als nou minuts de duel, ha avançat els locals. Ha estat el primer gol del mallorquí amb la samarreta blanc-i-vermella i ha estat molt important per encarrilar la victòria catalana. El domini gironí s’ha mantingut durant tota la primera meitat i, poc abans del descans, Borja García ha tornat a aprofitar un error rival per marcar el segon. Dos gols en dos moments molt dolorosos pels visitants

En la represa no ha arribat la reacció visitant, ans al contrari. El Girona s’ha mostrat còmode, generant perill i sense descuidar la zona defensiva. Val la pena destacar el partit d’Aday Benítez, qui ha estat un autèntic corcó per la banda i ha estat a punt tant de marcar ell mateix com d’assistir Brandon en una altra ocasió. Un dels aspectes negatius d’aquesta victòria tan valuosa pels gironins és que Àlex Gallar, un futbolista que va marcar diferències la temporada passada a Osca, continua sense estar encertat de cara a porteria. Tot i això, el Girona és sis punts per sobre del tall que diferencia la zona de play-off de la mitja taula i Montilivi somia, ara amb motius de sobres, amb l’ascens a Primera.