Crueltat extrema a Montilivi (0-1)

El futbol s’ha despatxat a gust amb el Girona (0-1). Els blanc-i-vermells s’han quedat a les portes de l’ascens després d’un partit molt dur a Montilivi , marcat per l’expulsió, molt rigorosa, de Cristhian Stuani a l’inici de la segona meitat. L’Elx, que si per una cosa ha destacat, ha estat per no jugar a res i no generar cap ocasió de gol durant tot el partit, n’ha tingut prou amb una diana a l’últim minut del duel, per acabar de certificar la crueltat per la qual els catalans hauran de passar una temporada més a l’infern.

La primera mala notícia per al Girona ha arribat poc abans de començar el partit. Gerard Gumbau, qui no s’ha perdut pràcticament cap partit aquesta temporada, s’ha lesionat durant l’escalfament i Diamanka ha hagut d’entrar en el seu lloc. Paper difícil per al senegalès, ja que és molt més difícil mentalitzar-se per a una final de cop i volta, i moment molt dur per al migcampista català, que ha marxat oferint mostres de molta tristesa, perquè és un d’aquells futbolistes que sent els colors.

Aquest contratemps ha afectat els blanc-i-vermells durant els primers cinc minuts de duel. L’Elx ha començat atacant i amb domini de la pilota, però el Girona ha estat capaç de recuperar-se ràpidament i s’ha convertit en el propietari de la possessió. A partir del minut deu, Stuani, Samu Sáiz i companyia han començat a rondar l’àrea rival, però els errors a les darreres passades i a la definició, sumats a la bona defensa valenciana, han impedit que hi hagués ocasions clares de gol. De fet, la primera meitat ha acabat sense cap xut entre els tres pals.

El futbol pot ser molt injust

A la represa, el Girona ha sortit amb moltíssimes ganes i un cop de cap d’Ignasi Miquel a la sortida d’un córner ha estat a punt d’acabar en gol. Però una acció fortuïta ha canviat el partit com un mitjó. Stuani, que feia pocs minuts acabava de demanar un penal que podria haver estat xiulant perfectament, ha estat expulsat amb vermella directe de forma extremadament rigorosa. El VAR, gràcies a posar la imatge en càmera súper lenta, ha vist com l’uruguaià trepitjava el turmell d’un rival, malgrat que durant l’esdevenir del joc no ha semblat, ni de bon tros, tan greu. És més, l’àrbitre s’havia mostrat molt menys estricte amb Jonathas, davanter de l’Elx, que podria haver vist la segona groga en diverses jugades de la primera meitat.

Els catalans han iniciat a partir d’aquest moment una lluita contra tot i contra tots. Stuani ha estat el futbolista que a conduït els blanc-i-vermells fins aquí i aquesta expulsió ha estat de les coses més cruels que han passat mai a la història del club, a l’alçada dels partits contra el Lugo o el Las Palmas del 2015. Aquest fet ha capgirat la dinàmica del duel i els catalans han hagut de ser molt més curosos en atac i l’Elx ha aprofitat per avançar línies ofensives i donar entrada a jugadors d’atac.

L’equip de Francisco, però, s’ha mantingut ben ordenat, com ha fet des que va arribar el tècnic andalús, i no ha permès que els valencians generessin ocasions de gol. Ha anat passant el temps i l’Elx no arribava, així que la pròrroga semblava el més probable. Però els vuit minuts de descompte afegits a Montilivi no prometien res de bo i així ha estat. Pere Milla, en la primera rematada dels alacantins entre els tres pals, ha batut Riesgo després d’una bona centrada a l’últim minut de l’enfrontament. L’Elx puja a Primera i el Girona haurà de tornar a lluitar per aconseguir l’ascens.