El Reial Madrid es proclama campió de la Supercopa als penals (0-0)

El Reial Madrid s’ha proclamat campió de la nova Supercopa d’Espanya després de vèncer l’Atlètic de Madrid als penals en un partit que, en cap cas, ha destacat pel bon joc (0-0). Durant els 90 minuts de joc reglamentari, cap dels dos equips ha generat prou perill per aconseguir marcar, però els matalassers han fet un pas endavant a la pròrroga que no ha trobat recompensa. En els penals, els errors de Saúl i Thomas han condemnat els de Simeone, mentre que Sergio Ramos ha estat l’encarregat de convertir el llançament definitiu (4-2). El Barça continua sent rei de Supercopes, amb tretze, però el Madrid ja en suma onze i s’apropa als blaugrana.

Ni el joc del Reial Madrid ni el de l’Atlètic ha estat brillant en cap moment del duel. Els matalassers han cedit la possessió als blancs, de la mateixa manera que van fer en el partit de les semifinals davant el Barça, i els merengues han remenat la pilota a plaer. Això però, no ha fet que els de Zidane generessin gaire ocasions de gol. La més clara ha arribat poc abans del descans, amb una rematada de cap de Casemiro que ha marxat roçant el pal. A la vegada, els de Simeone, amb el pla d’aprofitar els contraatacs, no s’han apropat en excés a la porteria de Courtois. Un error de Sergio Ramos ha deixat Joao Félix sol davant Oblak, però el xut ha marxat desviat.

La segona part ha seguit exactament la mateixa tònica que la primera. El Reial Madrid només ha intentat inquietar la defensa rival amb centrades molt toves des de fora l’àrea que no han causat cap perill pels matalassers. Poc abans del final, tots dos equips s’han revolucionat per buscar el gol i Morata ha estat a punt de batre Courtois amb un ma a ma que el porter belga ha resolt amb seguretat. El partit s’ha obert i s’ha posat una mica més interessant, però la falta de tensió de tota la resta del duel ha fet que no es generés cap ocasió prou clara com per poder marcar.

Amb la pròrroga han arribat les presses i s’han començat a succeir les ocasions, especialment per part de l’Atlètic. Els matalassers han deixat de renunciar a la pilota i han generat molt més perill que fins aleshores. Físicament, els jugadors de Simeone han arribat molt més frescos que els blancs. Una gran jugada combinativa entre Joao Félix, Thomas i Vitolo ha estat a punt d’acabar amb gol d’aquest últim, però Sergio Ramos ha incomodat el seu llançament i Courtois ha pogut aturar.

L’esforç matalasser ha continuat sent titànic a la segona meitat i Morata ha estat a punt de trobar la recompensa. En un contraatac, ha iniciat una carrera molt veloç i, quan estava a punt d’encarar Courtois, Fede Valverde ha fet el que havia de fer, l’ha caçat i ha vist la targeta vermella. La falta, perillosíssima, ha impactat a la tanca, i en la jugada posterior el porter merengue ha hagut d’intervenir per evitar que un rebuig de Mendy acabés entrant. Els de Simeone han continuat empenyent amb força i ha estat un autèntic miracle que no arribés el gol

La pròrroga ha estat molt més intensa i emocionant que els minuts reglamentaris, però l’Atlètic no ha trobat el gol i han arribat els llançaments de penals. És una manera que es pot considerar injusta per tal de desempatar un partit, però tal com anava aquest enfrontament, no hi havia altra manera. Els aficionats matalassers han recordat el malson de la final de la Champions del 2016, que van perdre, justament, als penals davant del Reial Madrid. En aquella ocasió, Oblak no va ser capaç de llançar-se per la seva esquerra i els merengues ho van aprofitar per imposar-se, aprofitant l’error de Juanfran. Els temors dels blanc-i-vermells s’han fet realitat i Saúl i Thomas han errat els primers penals, mentre que els de Zidane els han convertit tots. El pal i Courtois han impedit els gols d’ambdós futbolistes. Ajuntant els traumes de les dues finals de Champions perdudes, els de Simeone han vist com Sergio Ramos marcava el gol decisiu.

El futbol és injust. Probablement l’Atlètic ha merescut més la victòria que el Reial Madrid. Tot i que el partit no ha estat bo per part de cap dels dos conjunts, els matalassers han generat suficient perill a la pròrroga per aconseguir el gol, però no ha arribat. L’heroi a l’ombra: Fede Valverde. El jove migcampistà uruguaià ha estat decisiu en l’entrada que ha comès sobre Morata quan anava a encarar Courtois tot i que això li hagi comportat la targeta vermella. De fet, Valverde ha estat recompensat amb el títol de millor jugador del partit. L’heroi a la llum: Courtois. La seva aturada al penal de Thomas ha estat decisiva per proclamar-se campions. Els blancs sumen amb aquesta onze Supercopes d’Espanya, a dues de les tretze amb les que compta el Barça.