El City de Guardiola, campió de la Copa de la Lliga (1-2)

Quan arriba una final nacional a Anglaterra, Wembley es vesteix amb les millors gales. Aquest cop, el mític estadi londinenc ha presenciat com Pep Guardiola aixecava el seu vuitè trofeu amb el Manchester City i ja en suma 45 en tota la seva trajectòria com a entrenador i jugador. El rival dels citizens ha estat l’Aston Villa. L’equip de Birmingham ha lluitat per regalar a la seva afició i al món del futbol una final molt emocionant, però la superioritat dels del de Santpedor ha pesat més que les ganes i han aixecat la Copa de la Lliga (1-2).

El duel ha iniciat amb un Aston Villa molt ben posicionat, sòlid en defensa i el City intentant penetrar l’àrea rival. Malgrat que els de Birmingham ho estaven tot bé, la qualitat citizen ha caigut com una llosa en deu minuts, entre el 20′ i el 30′, quan els de Pep Guardiola han marcat dos gols consecutius, el primer obra del Kun Agüero i el segon de Rodri. La final semblava decidida i fins i podria haver caigut alguna diana més, però el futbol és com és i, poc abans del descans, Samata ha retallat distàncies.

La segona part ha tingut una dinàmica molt clara. L’Aston Villa ha mantingut el bon posicionament per evitar el gol rival, tot i que als de Guardiola no els han faltat ocasions, amb la intenció de sorprendre i aconseguir l’empat per forçar la pròrroga. Justament això ha estat a punt de passar al minut 86. Els citizens no han pogut sentenciar el partit i Claudio Bravo s’ha vestit d’heroi per rebutjar el xut de Mings. La pilota ha impactat al pal i els de Manchester han pogut respirar tranquils fins al final de l’enfrontament.

Pep Guardiola continua ampliant la seva llegenda. Malgrat que aquesta temporada la Premier League se li escaparà, a no ser que hi hagi un miracle, el City ja suma dos títols aquest curs, la Copa de la Lliga i la Community Shield. A més, els de Manchester van aconseguir una victòria importantíssima al Santiago Bernabéu, amb remuntada èpica inclosa, per encarrilar l’eliminatòria dels vuitens de final de la Champions i aplanar el camí cap a la que seria la primera Copa d’Europa dels citizens.