El Chelsea esborra el City i guanya la Champions (0-1)

No ha pogut ser. Pep Guardiola no ha pogut repetir les finals de la Champions League amb el Barça del 2009 i el 2011 i ha caigut a mans del Chelsea de Thomas Tuchel (0-1). El cert és que els londinencs han estat clarament superiors durant els noranta minuts i no han donat cap opció al rival. El Manchester City no ha estat còmode durant cap tram del partit i no ha trobat el seu joc, cosa que ha condemnat l’equip de Guardiola, que ha ofert una imatge difícil de creure.

Un inici que determina el partit

El Chelsea ha dominat el partit des del primer minut. El cert és que ha sorprès la posada en escena del Manchester City, molt pobra i poc reconeixible d’un equip de Guardiola. Els londinencs han dut la batuta del joc i els citizens han hagut d’esperar en defensa, cosa a la qual no estan acostumats.

Durant el primer temps, Timo Werner ha arribat a perdonar fins a dos gols molt clars, tots ells provinents de jugades molt mal defensades pels de Guardiola. De fet, el Chelsea s’ha mostrat tan superior que la distància entre els dos equips s’ha presentat abismal. També és cert que Sterling n’ha perdonat una de molt clara, després d’una passada d’Ederson, però ha estat de les poques dels citizens.

Després de perdonar molt, els de Tuchel han acabat obrint la llauna. Ha estat a les acaballes de la primera meitat. En una nova acció mal defensada per part de la defensa de Guardiola, Havertz ha rebut una pilota sol a la frontal de l’àrea. Amb molta calma, ha driblat Ederson i, a porteria buida, ha fet el primer.

Cap reacció

A la segona meitat el City ha intentat sortir amb més control de possessió. De fet, ho han aconseguit, però el domini de la pilota ha estat estèril, ja que no han generat moltes accions de perill. És més, les del Chelsea han estat més perilloses. Els londinencs, molt i molt ben ordenats en defensa, han esperat les seves ocasions al contraatac.

Si el partit no anava gens bé per als de Guardiola, una acció entre De Bruyne i Rüdiger ha acabat fatal per a ells. El migcampista belga s’ha endut un cop al cap duríssim i ha hagut de marxar substituït. A més, en una acció posterior, Pulisic ha perdonat, de forma incomprensible, el segon dels londinencs. El City ha buscat l’empat a la desesperada, sobretot durant els minuts finals, però la defensa del Chelsea ha estat espectacular, insuperable durant tot el duel, i no ha fallat a la recta final.