Derrota merescuda i retorn al pou (1-3)

L’Espanyol ha perdut de forma merescuda a Cornellà-El Prat davant un Llevant que ha plantejat un partit molt més seriós i més treballat en el qual Diego López ha estat l’únic que ha aconseguit salvar una diferència més greu en el mercador blanc-i-blau (1-3). El domini dels valencians ha estat clar durant tot el partit, malgrat que un gran cop de cap de David López ha igualat el partit a la primera part i els periquitos han tingut les seves opcions de sumar algun punt.

El Llevant ha rondat l’àrea de l’Espanyol des del començament del partit. El gol ha acabat caient pel seu propi pes de seguida, el minut 14, quan Borja Mayoral, amb molta qualitat i una mica de sort, ha batut Diego López. Tot i això, en la primera arribada a l’àrea dels periquitos, Cabrera ha servit una pilota des de la banda amb molta potència i David López ha marcat amb un gran cop de cap. Els blanc-i-blaus podrien haver marxat amb el marcador en contra si no hagués estat perquè l’àrbitre ha anul·lat el segon del Llevant per un fora de joc del qual els periquitos poden estar agraïts

A la represa, els d’Abelardo han volgut prendre el protagonisme del partit i ho han fet durant uns quants minuts. Aquest domini però, no l’han pogut transformar ni en gols ni en jugades de perill i el Llevant ha anat recuperant el control a poc a poc. En aquest punt, Diego López s’ha convertit en salvador durant una bona estona, fins que Bardhi l’ha deixat. El macedoni, amb un bon xut des de la frontal, ha aconseguit batre el porter periquito i posar l’1-2 que ha encarrilat la victòria dels valencians. A les acaballes del partit, Pedrosa ha comès un error incomprensible i s’ha introduït la pilota en pròpia porteria en una acció que no era ni perillosa.

Amb aquesta derrota, l’Espanyol perd una gran oportunitat de posar-se per davant del Mallorca i el Leganés, que venien d’empatar l’un amb l’altre. Els d’Abelardo tornen a l’última plaça de la classificació i no poden entrar a la lluita per la permanència, de moment. Malgrat la bona imatge de les dues primeres jornades després de l’aturada per la pandèmia, els blanc-i-blaus han tornat a mostrar el perfil fosc i gris que els ha dut a la zona de descens.