L’Espanyol ja ha llançat la tovallola (0-1)

Les opcions matemàtiques de permanència de l’Espanyol abans del partit davant el Leganés eren ínfimes. Les dels madrilenys també. Tots dos equips han jugat el duel completament desganats, amb el descens ja assumit, però els d’Aguirre han més estat efectius en una acció puntual i s’han endut els tres punts per acabar d’ensorrar els blanc-i-blaus a l’última plaça de la classificació (0-1).

Des del primer minut del partit ja s’ha vist per on anirien els trets. A diferència dels darrers partits, on l’Espanyol, potser per l’efecte Rufete, havia sortit amb intensitat, aquest cop ha mostrat des de bon principi una imatge terrible. No han patit una gran derrota gràcies al fet que el Leganés ha saltat a la gespa amb la mateixa actitud. De la primera meitat no es pot destacar cap acció: ha estat un autèntic somnífer, un partit que no és digne ni de la Segona Divisió.

Després del descans, encara que tot hagi continuat igual, el Leganés ha intentat apropar-se tímidament a l’àrea de l’Espanyol i amb una passada en profunditat a Jonathan Silva, on ni Embarba ni Javi López s’han esforçat a córrer per atrapar-lo, el carriler entrenat per Aguirre ha marcat a plaer. Ha estat l’única acció perillosa de tot el partit. Una prova: el primer córner no ha arribat fins al minut 78. Escena esperpèntica per acabar el partit: Calleri expulsat després de protestar una targeta groga i el jugador xutant una ampolla d’aigua amb actitiud de nen petit i maleducat. Lamentable. RDT també s’ha permès el luxe de fallar un xut clar davant Cuéllar per demostrar que perdre contra el penútim ja els està bé. Els vuit minuts d’afegit de Cuadra Fernández han rematat la tortura.

Amb aquesta derrota l’Espanyol s’acaba d’ensorrar en l’últim lloc de la classificació. El Leganés i el Mallorca tenen quatre i cinc punts més que els catalans respectivament i la salvació és a més de deu punts dels blanc-i-blaus. El pitjor pels periquitos pot ser el que pugui passar dimecres vinent al Camp Nou: si no guanyen, certificaran el descens matemàtic a Segona Divisió a l’estadi de l’etern rival.