La nova normalitat permet somiar a l’Espanyol (2-0)

L’RCDE Stadium és el camp que menys s’omple de Primera Divisió. Tot i això, la manca de públic s’ha notat, i molt, en un partit en el qual la força de l’afició havia de ser imprescindible per vèncer un rival directe. Pitjor pintaven les coses quan Abelardo ha presentat el seu onze sense Raúl de Tomás ni Sergi Darder, el primer amb unes lleus molèsties que han fet que reservar-lo fos l’opció més segura. Malgrat tot, els blanc-i-blaus s’han fet forts i, després d’aprofitar els errors puntuals del rival, s’han imposat amb claredat (2-0).

Una expulsió al minut 20 trenca un partit del tot, i més encara si qui ha de marxar és el porter i l’entrenador ha de malgastar un canvi per solucionar el desastre. Això li ha passat a Asier Garitano quan, en una acció totalment incomprensible, Pacheco ha recollit una pilota amb les mans fora de l’àrea i ha vist la targeta vermella directa. Si bé a l’inici del duel era l’Alabès l’equip que se sentia més còmode sobre el terreny de joc, l’Espanyol ha aprofitat l’expulsió per anar aconseguint el domini de la pilota a poc a poc, sense pressa, i així ha arribat el gol de Bernardo a les acaballes de la primera part, després d’una bona centrada d’Embarba.

A la segona part, la tònica ha estat la mateixa. L’Espanyol no tenia cap necessitat d’arriscar i l’Alabès no ha pogut fer gran cosa amb deu jugadors. Wu Lei ha aprofitat una errada de Rodrigo Ely, qui ha trencat el fora de joc en una gran assistència d’Embarba, altre cop, i el xinès no ha perdonat. El millor per als periquitos és que l’Alabès no ha ofert resistència i a partir del segon gol han pogut abaixar el ritme de cara a reservar-se pels partits tan seguits que vindran a partir d’ara. RDT ha tingut minuts per agafar rodatge i convertir-se en la peça clau que ha de ser en un futur immediat i que, per sort, no ha hagut de ser avui. Menció especial per a Roberto, l’exporter de l’Espanyol que ha entrat per cobrir l’expulsió de Pacheco i qui ha estat un dels únics dels bascos que s’ha mostrat amb ganes de treure alguna cosa de Cornellà.

Amb aquesta victòria l’Espanyol atrapa el Leganés a la penúltima posició de la taula i es queda a tres punts de la permanència, tot i que encara han de jugar molts dels rivals directes. El camí cap a la permanència continua sent complicat, gairebé quimèric, però aquesta nova etapa de la Lliga, tan diferent a la que havíem viscut fins ara, pot capgirar moltes dinàmiques i començar amb una victòria com aquesta pot arribar a ser clau pel conjunt blanc-i-blau.