Un derbi de Manchester molt descafeïnat (0-0)

La falta de públic a les graderies dels estadis fan que els partits que, a priori, haurien de ser més calents, siguin un partit més. Tot i això, d’un derbi de Manchester sempre s’espera bon futbol, emoció i moltes ocasions de gol a banda i banda. Res més lluny de la veritat. En el cas del duel entre United i City a Old Trafford de la Premier League, ambdós equips s’han repartit els punts sense que cap dels gols hagi estat mitjanament a prop del gol o de la victòria (0-0).

La primera meitat ha estat molt igualada. Ho demostren les dades de possessió. Si bé l’equip de Guardiola ha guanyat en aquest aspecte, ho ha fet per una diferència molt lleu amb només un 53%. A més, el United ha estat l’equip que ha xutat més vegades. Tot i això, no hi ha hagut cap ocasió clara de gol i els primers 45 minuts destaquen, més aviat, per haver estat molt travats.

Amb aquest panorama, ha quedat demostrat que no hi hauria molts gols i que el primer equip que fos capaç de batre la porteria rival, acabaria guanyant el partit. Així, un penal assenyalat a favor dels red devils al començament de la segona meitat podria haver estat definitiu. Quan Rashford ja es preparava per xutar-lo, el VAR ha intervingut i l’ha invalidat per fora de joc previ. Els minuts han continuat passant i no hi ha hagut cap ocasió clara de gol. L’àrbitre ha xiulat el final del partit als 90 minuts, però podria haver durat dues hores més i cap dels dos equips hauria marcat.

Paral·lelament al seu estimat Barça, Guardiola tampoc no és capaç de fer rutllar el seu equip aquesta temporada. És cert que ha aconseguit el primer lloc a la classificació del seu grup a la Champions, però a la Premier no és ni en zona d’Europa League. Amb 19 punts i més ensopegades que victòries, els citizens veuen la lluita entre Tottenham, Liverpool, Leicester i Chelsea pel lideratge com una cosa molt llunyana. El United, per la seva banda, és setè, un punt i una posició per sobre del City.