Simeone no pot amb l’etiqueta de favorit i el Madrid ja somia amb la Lliga (2-0)

Com és el futbol, que Zinédine Zidane ha passat en poc més d’una setmana de tenir un peu fora del Reial Madrid a tornar a ser l’entrenador preferit dels merengues. Després de la classificació per als vuitens de final de la Champions com a primers de grup gràcies a una carambola, els blancs han rematat una setmana ideal amb la victòria al derbi madrileny davant un Atlètic que no ha oposat resistència i no ha tingut gairebé cap oportunitat de gol. No és que Zidane hagi guanyat la partida a Simeone, sinó que l’argentí ha plantejat el partit d’una forma tan equivocada que el seu conjunt no ha tingut cap opció contra els de Valdebebas a l’estadi Di Stefano (2-0).

Els de sempre

Zidane no ha volgut arriscar i ha apostat per un onze molt reconeixible. Més enllà de Marcelo a la banda esquerra, a qui ja no se li poden donar més oportunitats, el tècnic francès ha jugat amb els clàssics Modric, Kroos, Ramos, Varane, Carvajal, Benzema i companyia. El cert és que els seus futbolistes han respost de seguida i quan havien passat quinze minuts des del xiulet inicial, Casemiro ha avançat els blancs després d’un greu error de la defensa matalassera en un llançament de cantonada. Pocs minuts abans, Oblak havia salvat el seu equip. L’Atlètic, en comptes de reaccionar a aquests minuts nefastos, ha deixat que el Madrid es plantés amb comoditat sobre el terreny de joc i amb aquesta situació s’ha arribat a la mitja part.

Canvis incomprensibles

Simeone ha intentat sacsejar l’equip al descans i ha fet entrar Lemar, Lodi i Correa. Els dos primers són dos futbolistes molt discutits per l’afició matalassera i des de la represa s’ha vist per què. Ambdós han comès errades greus. Lodi ha estat a punt de regalar un gol al Madrid i Lemar ha fallat un xut amb la porteria buida. Tot i això, és cert que l’Atlètic ha reaccionat i, just aleshores, Simeone, incomprensiblement, ha tret la seva estrella, Joao Félix, i ha fet entrar un futbolista més defensiu, Saúl Ñíguez.

De poc ha servit la voluntat de l’argentí de controlar el partit, perquè pocs minuts més tard, Oblak s’ha marcat en pròpia porteria el gol de la sentència. Després d’un xut de Carvajal que ha impactat al pal, la pilota ha rebotat contra el porter matalasser i ha acabat dins. Per si això no fos suficient, Simeone ha tret el davanter centre, Luis Suárez, per fer entrar un migcampista defensiu, Kondogbia. El seu equip no ha respost de cap forma especial a aquests canvis i ha acabat perdent de manera inevitable. Courtois ha evitat que retallessin distàncies amb una gran aturada a un cop de cap de Saúl.

Hi ha lliga

Si la lectura del partit és que Simeone s’ha equivocat, és fàcil concloure que, l’etiqueta de favorit que tantes vegades ha rebutjat i que ara tenia al damunt, l’ha acabat traint. Ha estat incapaç de plantejar un duel equilibrat contra el Reial Madrid i Zidane li ha guanyat la partida de forma clara, encara que sigui per incompareixença del rival. Amb un partit més, els blancs se situen a tres punts dels matalassers i comencen a somiar amb la possibilitat de guanyar aquesta Lliga.