Guardiola panseix la flor de Zidane (2-1)

Manolete, Manolete, si no sabes torear pa’ qué te metes?“. Això és el que deuen estar pensant els seguidors del Reial Madrid del seu entrenador, Zinédine Zidane, qui ha intentat guanyar Pep Guardiola al seu terreny i ha sortit escaldat. Per primera vegada, pràcticament, des que és tècnic dels blancs, el francès ha demanat als seus futbolistes que juguessin des de darrere, amb domini de la possessió i moltes passades horitzontals i això, justament, ha estat el que ha condemnat el seu equip. El gran assenyalat ha estat Raphaël Varane, qui ha comès les dues errades que han suposat els gols del rival, però els merengues no han funcionat, ni de bon tros, en defensa, ans al contrari.

El Manchester City de Guardiola ha vençut el Madrid de Zidane per la mínima (2-1) i els ha enviat a casa. Els blancs queden eliminats de la Champions per segona temporada consecutiva als vuitens de final. Per acabar-ho d’adobar, la flor del francès s’ha acabat. Fins al dia d’avui, Zidane no havia caigut eliminat de cap eliminatòria de la Lliga de Campions com a tècnic merengue i encadenava tres orelludes seguides. Clar, encara no s’havia enfrontat a Guardiola. El de Santpedor li ha dit: “Aquesta nit, no”; i ha tornat a ser la bèstia negra de l’equip blanc.

Tot bé per a Guardiola, fins que ha aparegut Benzema

El partit no podia haver començat millor per als interessos de Guardiola. No havien passat ni deu minuts, que Raheem Sterling ha aprofitat una errada molt greu de Varane en defensa per batre Courtois a plaer. Des de bon començament s’ha notat que els jugadors del Madrid no estan acostumats a treure la pilota jugada des del darrere i el central francès s’ha equivocat de seguida. A prop ha estat el City de marcar el segon en diverses ocasions, però la pausa d’hidratació, com estem acostumats a veure, ha canviat les coses.

El Madrid ha despertat i, qui sinó, Benzema ha igualat el marcador. Tanmateix, els citizens no s’han posat nerviosos i han continuat amb el pla de partit: jugar junts i tocant la pilota per evitar un setge blanc. Durant aquest tram del partit, grans mostres de qualitat de futbolistes com Kevin de Bruyne, Rodri i companyia. Un nou error traient la pilota, aquest cop de Courtois, ha estat a punt de suposar el segon del City poc abans del descans, però el xut de Phil Foden ha marxat desviat pels pèls. Al temps afegit, pilota al travesser directament des del córner de De Bruyne i el Madrid demanant l’hora.

Premi escàs per al City

A la represa, no ha canviat res. És més, els citizens han merescut encara més el gol. Courtois s’ha posat el vestit de feina i en menys de deu minuts ha salvat els blancs en dues ocasions. Tot just tornant de vestidors, ha aturat de forma increïble un xut d’Sterling i, poca estona després, de nou contra el davanter londinenc, el porter belga s’ha fet gran per evitar el segon dels anglesos.

Guardiola ha plantejat un partit sense arriscar i de ben segur que s’ha enfadat a la meitat de la segona part quan dues errades dels seus han estat a punt de provocar el segon dels blancs. Benzema, Benzema i Benzema. Laporte primer i Ederson després, han evitat el gol del francès. I just després, Courtois, una vegada més, ha aturat la que hauria estat la diana de Gabriel Jesús. Realment, el partit ha estat una autèntica bogeria i un gran atractiu per a l’espectador neutral.

Varane, l’autodestructor

Varane es vol morir. Després d’aquests intercanvis d’accions a banda i banda, amb clar domini del City, tot sigui dit, el francès ha tornat a cometre una errada imperdonable. Gabriel Jesús ha quedat en una bona posició a l’interior de l’àrea i ha batut Courtois. El belga ha arribat fins a allà on ha pogut, però el seu central no l’ha deixat mantenir la porteria a zero. De fet, poca estona després, Varane s’ha tornat a equivocar, però el City no ha fet més mal. El central ha acabat el partit nerviós i demanant el canvi, però amb Sergio Ramos sancionat, poques alternatives tenia Zidane.

Durant els següents minuts, en quedaven més de 20, no ha passat gran cosa més. Guardiola li ha guanyat clarament la partida al seu homòleg al Madrid i amb el plantejament de partit que ha fet, els blancs ho han tingut pràcticament impossible per general perill. Ara, els citizens s’enfrontaran a l’Olympique de Lió, que ha aconseguit, contra tot pronòstic, eliminar la Juventus de Torí. Cristiano, Zidane, Sergio Ramos, Florentino Pérez i companyia, al carrer.