Memphis debuta amb gol i el Barça torna a guanyar (3-1)

Memphis Depay ha tingut un debut somiat amb el Barça. Malgrat que només s’hagi tractat d’un partit de pretemporada, el davanter neerlandès ha estat molt actiu durant els poc més de 45 minuts que ha jugat i fins i tot ha pogut marcar el seu primer gol, això sí, de penal. Per part blaugrana, Collado, Gavi i Balde, tots ells joves de la Masia, il·lusionen molt. El rival, el Girona, ha confirmat que Samu Sáiz i Stuani són els dos pilars de l’equip i que han de ser la clau per poder aconseguir l’ascens la temporada vinent. El duel ha acabat amb una victòria justa per al Barça (3-1).

Ronald Koeman ha apostat per un onze inicial mixt, entre jugadors del primer equip i jugadors del filial. Ha premiat Rey Manaj, autor d’un hat-trick al primer partit de pretemporada contra el Nàstic, i també ha fet jugar futbolistes de molta qualitat del filial que podrien entrar en dinàmica del primer equip la temporada vinent, com Alejandro Balde, Yusuf Demir, Nico González o Nils Mortimer. Respecte als jugadors de la plantilla blaugrana, han estat titulars aquells que no han marxat amb les seves seleccions aquest estiu, com Riqui, Piqué, Roberto, Dest o Umtiti.

L’aposta de Koeman ha funcionat, perquè, després d’uns primers minuts de domini gironí amb una gran actuació de Samu Sáiz i Stuani, Balde ha aprofitat la seva gran capacitat de desbordar a l’u contra u i ha forçat un penal que ha transformat, amb sort, Piqué, per avançar el Barça. Pocs minuts més tard, una gran jugada col·lectiva ha acabat amb un nou gol de Rey Manaj, que està començant a crear dubtes aquesta pretemporada i la seva sortida ja no és tan segura.

El Girona ha retallat distàncies gràcies a un gol de penal de Samu Sáiz després d’unes mans de Nils Mortimer. A més a més, en una jugada posterior, Rey Manaj ha hagut d’abandonar el partit per un cop al cap. Ara bé, això ha servit perquè debutés Memphis Depay, qui ha fet embogir les 3.000 persones de públic de l’Estadi Johan Cruyff. Des de la seva entrada al camp s’ha mostrat molt actiu i ha deixat detalls de qualitat.

A la segona meitat han entrat altres jugadors. Griezmann, Lenglet i De Jong, en haver tornat de vacances més tard, han hagut d’esperar al minut 60 per debutar en aquesta pretemporada. També han jugat Comas, Collado o el joveníssim Gavi. De fet, aquests dos darrers han tingut uns grans minuts, generant moltíssimes passades de perill. Els culers poden il·lusionar-se sense por, ja que, si les coses no es torcen molt, Gavi i Collado poden tenir un futur brillant. Memphis i Griezmann no han pogut aprofitar les seves assistències de miracle.

Als minuts finals, el Barça ha intensificat la intensitat i ha començat a tenir més oportunitats. Una bona jugada de Griezmann a l’interior de l’àrea ha acabat en unes mans de la defensa gironina, que han estat assenyalades com a penal. Memphis ha reaccionat de seguida, ha demanat la pilota i ha xutat la pena màxima. El seu llançament ha estat exemplar, inaturable, i, d’aquesta manera, ha marcat el seu primer gol com a blaugrana. Abans del final, Memphis n’hauria pogut marcar un altre i Gavi també, però ambdós futbolistes han deixat escapar dos gols fets.