El Madrid torna a guanyar gràcies a un escàndol arbitral (0-1)

Si diguessin que tot forma part d’un guió i que està tot preparat, no seria tan estrany: el Reial Madrid ha tornat a guanyar gràcies un gol de penal assenyalat pel VAR. Aquest cop, a diferència d’altres, la falta era clara. El problema és que en l’acció immediatament posterior el sistema de videoarbitratge no ha entrat per avisar d’una infracció exactament igual, però que hagués beneficiat l’Athletic Club. Amb tot, els blancs guanyen a San Mamés i s’apropen perillosament al títol de Lliga (0-1).

La imatge dels blancs no és la d’un campió de la Lliga. Està molt lluny de la de l’últim Madrid que va aixecar el trofeu, amb un Cristiano Ronaldo superant tots els rivals com una piconadora. És un equip gris, com el Barça, però més solvent. En la primera meitat ha estat l’Athletic qui ha arribat més vegades. Courtois ha estat molt important per evitar que els lleons s’avancessin en el marcador. També és cert que els merengues han tingut les seves ocasions, però l’empat amb el qual s’ha arribat al descans era més que just.

De fet, aquest empat hauria estat igual de just en acabar els 90 minuts, però el VAR no ho ha considerat així. L’àrbitre no ha vist una trepitjada totalment involuntària de Muniain sobre Marcelo a l’interior de l’àrea, però el sistema de videoarbitratge ha alertat el col·legiat i s’ha xiulat la pena màxima. Sergio Ramos, com sempre, ha transformat el penal. La polèmica (i l’escàndol) apareix quan el mateix capità del Madrid ha trepitjat Raúl García a l’interior de l’àrea de Courtois i el VAR no ha decidit intervenir. L’acció era igual o més clara que l’anterior, ja que el jugador dels lleons ha notat la trepitjada i s’ha fet mal.

Al final, tot ha acabat com estan acaben aquests partits de després de l’aturada per la COVID-19. El Madrid, sense fer un gran partit, torna a guanyar. Les decisions arbitrals continuen sent més que polèmiques i sempre cauen a favor del club de Florentino Pérez. Els blancs no s’han deixat encara cap punt i amb aquesta victòria se situen a set del Barça, que encara ha de jugar el seu partit. Com va dir Piqué, però, així és molt difícil que els blaugrana puguin guanyar la Lliga.