Coutinho i el VAR rescaten el Brasil en la seva estrena a la Copa Amèrica (3-0)

La selecció del Brasil s’ha estrenat aquesta matinada a la seva Copa Amèrica amb una victòria dubitativa davant la dèbil Bolívia (3-0). El gran protagonista del partit ha estat el jugador del Barça Coutinho, que ha portat el pes ofensiu de la canarinha i ha anotat un doblet. Als últims minuts Everton amb un gran xut ha tancat el partit. Victòria del Brasil davant un equip inferior, on l’equip de Tite no ha acabat de convèncer l’afició amb el seu joc. Tot i això, triomf necessari i útil per inaugurar la Copa a casa.

Primera part dubitativa dels brasilers

Davant de 47.260 espectadors que s’han reunit a l’estadi Morumbi, la selecció brasilera ha començat el seu camí per aixecar la seva novena Copa Amèrica. En una edició on és amfitriona, i amb un equip molt compensat i amb una gran qualitat, l’equip de Tite ha volgut demostrar des dels primers minuts que són una de les grans favorites a guanyar la Copa. Tot i això, la realitat és que la primera part dels brasilers ha estat molt dubitativa. La canarinha ha controlat el partit davant d’una feble Bolívia, però amb un mig camp format per Casemiro i Fernandinho, dos jugadors més destructors que no creadors, no ha existit velocitat en la circulació de pilota durant els primers 45 minuts, i només han aconseguit provocar perill quan han aprofitat les carències d’una raquítica defensa boliviana. Malgrat tenir el control del partit, la primera part no ha convençut els afeccionats brasilers a la grada, on s’han pogut escoltar els primers xiulets.

El VAR i l’eficàcia de Coutinho

Quan més inquiet s’ha trobat l’equip de Tite, ha aparegut el VAR. Un error infantil de la defensa boliviana ha acabat en un penal correctament validat per la tecnologia, que s’ha inaugurat així a la Copa Amèrica. Coutinho no ha fallat i ha inaugurat el marcador. A partir d’aquest moment, s’ha vist una selecció brasilera molt més tranquil·la i eficaç, sense els nervis de la primera part. Una temperància que encara s’ha accentuat més quan, només dos minuts després, el jugador del Barça ha anotat el seu doblet particular amb una gran assistència de Firmino. Dos grans minuts de Coutinho per a l’alegria del Brasil i del Barça, ​​desitjós que l’11 es llueixi a la Copa Amèrica perquè la seva cotització no segueixi en picat.

Brasil s’ha relaxat i ha començat a jugar amb la pausa i precisió que t’aporta un resultat favorable. A més, ha estat el moment per a veure les noves promeses del futbol brasiler, com Everton, que ha tancat la nit amb una gran rematada, impossible pel porter Lampe. El Brasil, primer dubitatiu, després eficaç, ha golejat sense pietat la dèbil Bolívia i comença així el seu camí per guanyar la Copa Amèrica.