La Bundesliga ha estat la primera de les grans lligues europees a reprendre’s després de l’aturada forçada pel coronavirus. Els dirigents i organitzadors de les altres competicions del continent han posat tots els seus sentits a Alemanya per agafar idees en relació amb el protocol de retorn a l’activitat. Els clubs, per la seva banda, també estan aprofitant l’avinentesa per esbrinar com serà el nou futbol, una de les principals característiques del qual és que els partits han de ser –i hauran de ser fins al final de la temporada, com a mínim– a porta tancada.

Aquest factor, sense cap mena de dubte, condiciona els resultats dels partits. I les dues primeres jornades de la lliga alemanya ho han evidenciat: només hi ha hagut tres triomfs locals en els primers 18 compromisos. El primer cap de setmana es va tancar amb un balanç d’una victòria local, cinc de visitants i tres empats; el segon ho ha fet en percentatges amb dues victòries locals, una altra vegada cinc de visitants i dos empats. Només el Bayern de Munic, el Borussia Dortmund i l’Hertha de Berlín han estat capaços de continuar manant a casa seva malgrat l’absència del seu dotzè home. Només un 16,7% dels equips han aconseguit que els tres punts no s’escapessin del seu estadi.

Abans de l’aturada, el percentatge de triomfs locals era del 43,3%. La davallada, no cal dir-ho, ha estat espectacular. En una relació inversament proporcional, és clar, la proporció de victòries a domicili (del 34,8% al 55,5%) i d’empats (del 21,9% al 27,8%) també ha crescut. És important destacar, en aquest mar de xifres, que la mostra precoronavirus, elaborada a partir de 225 compromisos, és molt més significativa i fiable que les xifres que s’han extret després de només dues jornades. Els resultats de la indagació, però, endevinen l’evident dificultat dels equips de tirar endavant els seus enfrontaments sense l’ajuda i l’alè dels seus espectadors.

Caldrà veure quina influència té aquest condicionant en el Barça, molt pendent del que passa a Alemanya. La realitat és que, tenint en compte que l’equip blaugrana ha patit molt lluny del Camp Nou aquesta temporada, visitar escenaris com el Sánchez Pizjuán, Balaídos, l’Estadi de la Ceràmica o Mendizorrotza a porta tancada sembla, sobre el paper una bona notícia. D’altra banda, també cal tenir en compte que si els de Setién lideren la Lliga Santander, és gràcies a la fiabilitat al seu estadi, quelcom que estaran obligats a mantenir si volen evitar que la competició de la regularitat acabi a les mans del Reial Madrid.Més notícies

Els dissenys de les mascaretes del Barça

Notícia: Els dissenys de les mascaretes del Barça
Comparteix
El club blaugrana les ha posat a la venda aquest dilluns
Notícia: Els dissenys de les mascaretes del Barça - Mobile

L’Eurolliga de bàsquet cancel·la la temporada

Notícia: L’Eurolliga de bàsquet cancel·la la temporada
Comparteix
La màxima competició continental no es reprendrà i el títol quedarà desert
Notícia: L’Eurolliga de bàsquet cancel·la la temporada - Mobile

Nou comentari

Comparteix