Un empat davant de l’Atlètic de Madrid podria semblar, a priori, un bon resultat per a l’Espanyol. Ara bé, amb el que s’ha vist a la primera meitat i part de la segona, l’equip d’Abelardo se’n va amb un regust agredolç, perquè la victòria ha estat molt a prop durant molta estona. Especialment si tenim en compte el partit de Raúl de Tomás. El davanter madrileny, que tot just tornava de lesió i ja ha estat titular, ha signat una primera part de videoteca. Li sortia tot el que intentava, ha contagiat els companys d’esperit guanyador i ha estat clau pel gol blanc-i-blau.

La ratxa d’RDT amb l’Espanyol és d’escàndol. Malgrat que l’1-0 davant l’Atlètic ha estat finalment obra de Savic en pròpia porteria, el mèrit és del davanter madrileny. Si comptem aquest, De Tomás ha marcat en tots els partits que ha jugat vestint de blanc-i-blau. El futbolista ho ha entregat absolutament tot, però a la represa això s’ha notat. Entre que havia perdut part del ritme de competició i que s’ha esgotat als primers 45 minuts, a la segona part hi ha estat més aviat per intentar caçar algun gol oportunista.

La salvació passa per RDT perquè és el jugador que, més enllà de marcar gols, té l’esperit necessari per fer sortir l’Espanyol del pou. Ara bé, és absolutament imprescindible que els seus companys es contagiïn d’ell, perquè així serà tot molt més senzill. Avui, com a mínim, cap errada individual ha condemnat els d’Abelardo. Sort per a ells, perquè el partit del davanter madrileny no ho mereixia. RDT és un jugador amb un nivell molt superior al que hauria de tenir un equip cuer de la Primera Divisió. Entre tots hauran de remar per sortir del pou, encara que sigui perquè l’obra de De Tomás tingui recompensa.