Món Esport
Les competicions oficials de futbol femení, professionalitzades
  • CA

La Federació Espanyola de Futbol ha professionalitzat la Primera i Segona Divisions femenines de futbol, segons ha informat a través d’un comunicat. L’entitat que presideix Luis Rubiales, que també ha decidit convocar eleccions a la presidència, ha deixat de considerar “d’aficionades” la Primera Iberdrola i la Reto Iberdrola i ha modificat els seus estatuts per fer un pas més en el creixement de l’esport practicat per dones.

“Aquest fet suposarà la creació d’un Comitè Professionalitzat que integrarà tots els clubs participants i que tindrà autonomia per gestionar els diversos aspectes del futbol femení”, ha explicat la Federació Espanyola en la seva nota informativa, en què ha explicat que la mesura també s’ha aplicat a la Primera i Segona Divisió masculina de futbol sala i a la Primera Divisió femenina de futbol sala.

La mesura s’ha pres tenint en compte “les característiques sociolaborals de les jugadores, el volum econòmic, l’existència de contractes de treball i els ingressos mínims dels clubs participants” i suposa que en les bases de la competició hi haurà diversos requisits sobre la professionalitat de les esportistes i les tècnics. “En aquestes normes es fixaran també les condicions mínimes de caràcter laboral, els pressupostos mínims dels clubs i els salaris mínims”, ha sentenciat el comunicat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa