El City de Guardiola goleja el Burnley (5-0)

El Manchester City ha golejat aquest dilluns el Burnley (5-0), amb doblets de Phil Foden i Riyad Mahrez i una diana David Silva, en l’últim partit de la trentena jornada de la Premier League. El resultat impedeix que el Liverpool, líder destacat, depengui només del seu propi resultat en la pròxima jornada per proclamar-se campió.

Foden, amb una rematada des de fora de l’àrea, ha inaugurat el marcador als 22 minuts, i Mahrez el 3-0 al descans en culminar un gran contraatac i en anotar poc després des del punt de penal. En la represa, Silva ha recollit una bona assistència de Bernardo Silva per ampliar l’avantatge i Foden ha tancat la golejada en aprofitar una genial passada de Gabriel Jesus.

Aquest dimarts començarà la jornada 31 del campionat, en la qual el Liverpool, que arriba a la cita després d’empatar en el derbi de Merseyside (0-0), tindrà el seu primer match ball pel títol. Els reds (83) avantatgen actualment el conjunt de Pep Guardiola en 20 punts quan en queden 24 per disputar-se.

Si el dimecres els de Klopp guanyen el Crystal Palace a Anfield i el City no ho fa davant el Chelsea el dijous a Stamford Bridge, guanyaran de manera matemàtica la seva primera Premier League –el primer títol de lliga des de la temporada 1989/90–. En cas que els de Pep Guardiola no fallin, el triomf del conjunt de Jürgen Klopp podria ser, precisament, en el duel entr ells del pròxim 2 de juliol.