Món Esport
Ciro Immobile, o com guanyar una Bota d’Or sense jugar
  • CA

Feia ja setmanes que la lluita per la Bota d’Or s’havia convertit en la mateixa lluita que la del capocannoniere, és a dir, el màxim golejador de la Serie A, la Lliga italiana. Robert Lewandowski, del Bayern de Munic, havia anotat 34 dianes i estava a prop del trofeu, però Ciro Immobile, de la Lazio, ha anat marcant i l’ha arribat a superar per un gol, quan encara falta una jornada perquè acabi la competició domèstica italiana. Així, l’únic que el podia superar el davanter portuguès de la Juventus Cristiano Ronaldo, però Maurizio Sarri, el tècnic dels de Torí, no l’ha convocat i ja ningú no pot superar, virtualment, la xifra assolida per Immobile.

Aquesta és la primera vegada que el davanter de Torre Annunziata guanya aquest títol i que ho faci un jugador de la Serie A és una anomalia. Des del 2008 que només guanyaven aquest guardó futbolistes de la Lliga espanyola. La gran majoria de vegades, com és d’esperar, el premi es disputava entre Messi i Cristiano, tot i que s’han de fer mencions especials a davanters com Diego Forlán o Luis Suárez. L’any 2007 va ser l’últim precedent d’un golejador de la Serie A. En aquell cas, el mític Francesco Totti, amb 26 gols, va aixecar aquest trofeu.

Malgrat que Immobile ja sigui virtualment guanyador de la Bota d’Or i el capocannoniere, l’italià encara té un repte per assolir. Amb 35 gols, està a només un de convertir-se en el futbolista de la Lliga italiana que més dianes ha assolit en una temporada. El rival a batre és Gonzalo Higuaín. L’argentí va arribar fins als 36 gols amb el Nàpols el curs 2015-2016, així que si el davantar italià de 30 anys de la Lazio és capaç de superar dues vegades el porter, justament, del Nàpols, equip contra el qual juguen els romans, inscriurà el seu nom en aquest rècord.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa