El Chelsea mana a Londres i a Europa (4-1)

El Chelsea goleja l’Arsenal i es proclama campió de l’Europa League (4-1). El conjunt entrenat per Maurizio Sarri protagonitza una segona part impecable i implacable i no dona opció al seu rival en el derbi londinenc disputat a l’Estadi Olímpic de Bakú. Giroud, l’exblaugrana Pedro i Hazard guien els ‘blues’ cap a la segona Europa League de la seva història.

Una final és una final. Chelsea i Arsenal tenien l’oportunitat d’acabar la temporada amb un títol continental i, per molt que aquest no fos el de la màxima competició europea entre clubs, els nervis i la il·lusió ha provocat que, durant la primera meitat, els equips tinguessin més por a perdre que guanyar. Els blues han estat lleugerament superiors, però només han comptat amb una oportunitat clara per avançar-se al marcador abans del descans. El xut de Giroud ha estat rebutjat per Cech, que aquest dimecres ha disputat el seu darrer partit com a futbolista professional, i la final ha arribat a la represa amb empat a res.

A la segona meitat, no obstant això, no hi ha hagut història. Giroud no ha perdonat la segona oportunitat amb què ha comptat, ha fet una extraordinària rematada de cap i ha obert la llauna. Llavors, el Chelsea, desencadenat, ha sentenciat el partit en molt poc temps. Pedro ha culminat un gran contraatac per fer el segon i Hazard, de penal, encara ha ampliat més l’avantatge. L’Arsenal ha aconseguit retallar distàncies mitjançant un potent xut d’Iwobi que ha entrat per l’escaire de Kepa, però Hazard no ha tardat ni tres minuts a fer el quart i enviar en orris qualsevol possibilitat gunner.