La Champions podria patir canvis importants

Segons el diari anglès The Times, la UEFA prepara un pla revolucionari per combatre el projecte de la Superlliga Europea

La Unió Europea d’Associacions de Futbol (UEFA) estaria preparant canvis importants per al futur de la seva màxima competició: la Champions League. Segons ha informat el diari anglès The Times, el projecte passaria per passar de 32 a 36 equips, distribuïts en sis grups de sis equips cadascun. Així doncs, es classificarien els dos primers clubs de cada taula i els quatre millors tercers. A més, ja no hi hauria sorteig per als vuitens de final i s’aparellarien els conjunts segons el seu rendiment a la lligueta: primer contra setzè, segon contra quinzè i així successivament. També es contemplaria la possibilitat de fer una segona fase de grups.

Sempre segons The Times, aquest pla de la UEFA estaria encaminat en convertir la competició en un esdeveniment més atractiu, ja que la majroai de clubs europeus miren amb bons ulls una Superlliga Europea que no dependria de la mateixa organització. De fet, el mateix Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça, va anunciar durant la roda de premsa en la qual va comunicar la seva dimissió, que l’entitat blaugrana havia preacordat la seva participació en aquesta Superlliga.

Tot i que el nou pla de la UEFA comptaria amb el suport de l’Associació de Clubs Europeus (ECA), tindria alguns inconvenients per al futbol d’àmbit més locals. En augmentar la quantitat de partits que jugarien els equips de Champions, s’hauria de reduir el nombre de clubs a les lligues domèstiques. Per exemple, la Lliga Santander passaria de 20 a 18 equips. Malgrat tot, aquest pla és només un projecte de futur i es preveu que, si s’aprova, no s’apliqui fins al 2024.

Més informació

Nou comentari