Món Esport
La investigació destapa les causes de l’accident de l’avió d’Emiliano Sala

L’avió lleuger que traslladava el futbolista argentí Emiliano Sala de França a Gran Bretanya va patir el seu accident per volar massa ràpid tenint en compte les seves característiques i perquè l’aeronau tampoc disposava de la llicència pertinent, segons ha determinat l’informe dels investigadors publicat aquest divendres.

L’aparell es va precipitar al mar el gener del 2019 i va provocar la mort del jugador, que es dirigia a Cardiff per fitxar pel club gal·lès procedent del Nantes, i del pilot David Ibbotson. La Divisió d’Investigació d’Accidents Aèris (AAIB) ha apuntat en les seves conclusions que, probablement, “el pilot va perdre el control de l’avió durant un gir manual” mentre intenta travessar una forta tempesta. “Posteriorment, l’aeronau va patir una ruptura en ple vol mentre maniobrava a una velocitat significativament superior a la velocitat de maniobra que marcava el seu disseny”, indica l’informe.

En aquest sentit, la investigació considera que “va ser més probable una pèrdua de control perquè el vol no es va dur a terme d’acord amb les normes de seguretat aplicables a les operacions comercials”. “El vol es va dur a terme malgrat que el pilot no tenia entrenament en vol nocturn ni pràctica recent”, afegeix el document, que també revela que Ibbotson “es va veure afectat, molt probablement, per l’enverinament per monòxid de carboni, ja que l’avió no tenia una advertència activa que l’alertés”.

L’AAIB ha qualificat aquest accident de “tràgic amb conseqüències fatals” i ha al·ludit igualment a l’absència de la llicència adequada de l’aparell, un model Piper Malibu. “Ni el pilot ni l’aeronau tenien les llicències o permisos necessaris per operar comercialment”, ha revelat l’informe, que ha sol·licitat una regulació per evitar el risc de les pèrdues de monòxid de carboni que obligui a equipar les aeronaus amb els dispositius adequats.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa